Merhaba arkadaşlar.Anlatacağım işlem manuel klima paneli olan Peugeot 206'larda,onlarla aynı panele sahipse 307'de,2003-2008 Citroen C2 ve C3 için geçerli. Eğer panel şu şekildeyse,bu yazı sizin için ;
Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir.
Kayıt Ol yada
Giriş Yap
Aracım Citroen C2. İlk aldığım zaman klima panel ışıklandırması çalışmıyordu. O zaman araca alışamadığımdan ötürü ve eksiği giderme isteğimden ötürü bir kısım araştırmadan sonra,ışıkları değiştirdim.
İhtiyacınız olan malzemeler.
2 adet T5 ampul.(Ben Osram kullandım.)
1 adet Torx Tornavida. (Set halinde olanlardan alırsanız daha iyi olur,hangi ölçüde olduğunu hatırlayamadım,her yere lazım olabiliyor)
Uzun uçlu bir pense.(Özellikle parmaklarınız dolma gibiyse,mutlaka lazım.

Çalışacağınız alan dar.)
Anlatımımda çok fazla görsel sunamayacağım.Bunun için özür diliyorum.
Öncelikle aracın teybini sökmek gerekiyor. Panelin vidalarını sökeceğiniz yer orada çünkü. Teybi ve varsa altındaki çerçeveyi söktükten sonra. Klima panelinin üst tarafında iki adet vida göreceksiniz,bunlar çıkacak.
Daha sonra parmağınızla sağlam bir şekilde bastırarak,paneli içeri doğru ittireceksiniz. Panel içeri geçtiği zaman,dikkatli olun. Kontrol düğmelerinin bir kısmı tellere bağlı ve bu teller çıkarsa eğer o daracık alanda takması ölüm gibi olabilir. Bu yüzden dikkatli olun. Kısaca şu şekle getirmeniz gerekiyor.

Panel içeri gittikten sonra,teybin ön yüzünü aşağı bakacak şekilde o dar alanda çevirmeniz gerek. Çevirdiğiniz zaman iki adet ampul tutucusu göreceksiniz. Bunlar iki adet knob gibi,yani çevrilerek çıkan şeyler. Basarak saat yönüne çevirip çıkartın. İçindeki ampulu çekip çıkartarak elinizdeki sıfır ampulu parmağınızı değmeden takın. Parmak izleri ampul ömürlerini kısaltırlar. Daha sonra tutucuyu çıkarttığınız yere geri takın. Panelin 2 adet ampulü olduğu için işlem kolay aslında. Sadece dar alanda çalışmak biraz zor.
İşlem bittikten sonra önce klima panelini yerine arkadan tutup sıkıca ittirerek oturtun. Daha sonra vidaları sıkıp önce varsa alttaki çerçevenizi sonra teybinizi takarak işlemi sonlandırın.
Aşağıdaki videoda abimiz pek kötü ingilizce konuşuyor ama şekil olarak bunun aynısını yapabilirsiniz. Bir de ön yüzü sökerek değiştirmek var ama bunu pek tavsiye etmiyorum. Tırnaklardan birisi kırılırsa pahalı bir çıkmacı turu yapabilirsiniz panel için.
Faydalı olması dileğiyle.