• Giriş Yap
  • Kayıt Ol

Menu

  • Ana Sayfa
  • Yardım
Forum Otomobil
Forum Otomobil, Otomobil Forumları, Teknik Servisler
  • Forum Otomobil, Otomobil Forumu »
  • Otomobil Kampanyaları, Yeni Model Otomobiller, Otomobil Teknolojileri »
  • Yeni Model Otomobiller & Otomobil Haberleri »
  • İzmitli i20 Avrupa satışlarında da zirvede

İzmitli i20 Avrupa satışlarında da zirvede

izmir42 · 2 · 2206
« önceki sonraki »
  • Yazdır
Sayfa: 1   Aşağı git

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı izmir42

  • FO-Süper üye
  • *
    • İleti: 11,524
    • Puan +313/-5
    • Cinsiyet:Bay
  • Ad Soyad: Hüseyin KUZUCU
  • Marka: Opel
  • Model: Astra J 1.3 SPORT
  • Model Yılı: 2013
  • Yakıt Tipi: Motorin
İzmitli i20 Avrupa satışlarında da zirvede
: 29 Şubat 2016, 22:45


Hyundai Assan İzmit Fabrikası’nda üretilen i20, Türkiye gibi Avrupa pazarında da en çok tercih edilen otomobillerden biri oldu. Bölgede kıyasıya rekabetin yaşandığı B segmentinde bugüne kadar 1 milyondan fazla satış yaparak tüm dikkatleri üzerine çeken Hyundai, özellikle Yeni Nesil i20 modeliyle 2015 yılında büyük bir çıkış yakaladı ve satışlarını yüzde 12 artırmış oldu.

2002 yılında Getz ile birlikte Avrupa’daki B segmentine giriş yapan Hyundai, 2008 yılına kadar bu ekonomik ama kaliteli modelle yüksek satış adetlerine ulaşarak ilgi odağı olmayı başardı. 2008 yılından sonra i20 modelini lanse ederek çıkışını sürdüren Hyundai, ikinci nesil i20’nin artan kalitesi ve konforuyla beraber popülerliğini ve bilinirliğini artırdı.
 
Avrupa’da B segmentinde 2.7 milyon üzerinde araç satılırken bu rakam toplam satışların yüzde 22’sini oluşturuyor. Bu önemli pazardan kendine pay almak için model kalitesini sürekli üst düzeyde tutan Hyundai, 2014 yılının sonlarına doğru piyasaya sunduğu GB kodlu Yeni i20’yle de bu hedefine ulaşmış oldu. Hyundai i20, Avrupa pazarında çok fazla tercih edilerek bir bakıma markanın Avrupa’daki satışlarının yüzde 20’sini oluşturdu. Hyundai, 2015 yılında Avrupa’da toplam olarak 458 bin adet araç satışı gerçekleştirirken bu rakamın 92 bin adetiyse Yeni i20’ye ait.

Markanın Kore dışındaki ilk fabrikası olan Hyundai Assan İzmit Fabrikası da bölgenin küçük otomobil ihtiyaçlarını karşılayarak, i20 modelinin Avrupa’daki tek üretim üssü haline geldi. Şu an Türkiye’de en çok binek otomobil üretimi gerçekleştiren ikinci fabrika konumundaki Hyundai Assan, gerçekleştirdiği ihracat rakamlarıyla da yurt dışına en çok binek araç gönderen ikinci fabrika olarak öne çıkıyor. Her yıl 40’tan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Hyundai Assan’ın yıllık hacmi 200 bin adetten fazla.

Avrupalı müşterilerinin beklentilerine göre geliştirdiği yeni nesil otomobillerini yine Avrupa’da üreterek satışa sunan Hyundai, bölgede oldukça popüler olan B segmentinde Yeni i20 ile önemli bir ivme yakaladı. Yeni i20, özellikle ilgi çekici tasarımıyla tüm dikkatleri üzerine çekerek dünyanın en saygın tasarım kuruluşları olan Red Dot Design ve If Design tarafından “2015 Yılın Otomobili” olarak seçildi ve başarısını perçinlemiş oldu. Daha sonra, başta Almanya olmak üzere tüm dünyanın en saygın otomobil dergisi olarak görülen Auto Bild Dergisi ve okuyucuları tarafından da “Altın Direksiyon 2015” ödülüne layık görüldü.

Geçtiğimiz yıl aldığı tüm talepleri satışla sonuçlandırarak hem başarı grafiğini hem de marka imajını yukarı çeken Hyundai, 2016 yılında devreye girecek Yeni i20 Active modeliyle de yoluna emin adımlarla devam edecek. Özellikle serinin yeni üyesi i20 Active’de kullanılan 1.0 litre 122 beygirlik Turbo GDI motor sayesinde, düşük yakıt tüketimini ve performansı da beraberinde sunmuş oluyor. 1.0 litrelik T-GDI turbo motor, i20 ailesinin diğer üyelerinde de kullanılacak.



Otomobil Terimleri Sözlüğü
https://www.otomobilsozlugu.com



Çevrimdışı cakmakmehmet2001

  • FO-Özverili Üye
  • *
    • İleti: 429
    • Puan +5/-0
    • Cinsiyet:Bay
  • Forum Otomobil
  • Ad Soyad: Mehmet Çakmak
  • Marka: Ford
  • Model: Escort
  • Model Yılı: 1997
  • Yakıt Tipi: Benzin+LPG
Ynt: İzmitli i20 Avrupa satışlarında da zirvede
Yanıtla #1 : 01 Mart 2016, 04:07
Hyundai eskisi kadar dandik yapılmıyor. Şimdi ki çıkan modeller gerçekten güzel, sağlam ve eskiye nazaran kaliteli, birde yerli olmasından dolayı yedek parça ve bakım ücreti hesaplı. Tavsiye edeceğim 5 markanın biri hyundaidir



  • Yazdır
Sayfa: 1   Yukarı git
  • Forum Otomobil, Otomobil Forumu »
  • Otomobil Kampanyaları, Yeni Model Otomobiller, Otomobil Teknolojileri »
  • Yeni Model Otomobiller & Otomobil Haberleri »
  • İzmitli i20 Avrupa satışlarında da zirvede
 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 

Bu sayfalarda yayınlanan yorumlar okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ve mesaj içeriklerinden
FORUM OTOMOBİL veya www.forumotomobil.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.


Sunucu Kurulum ve Yönetimi | Dolpway Güvenlik Duvarı | Güvenlik Duvarı| Hot Spot 5651 Loglama| Sunucu Paneli Hotspot 5651 Loglama Nedir ? | Sonoff Türkiye | otomobil| otomobil forumu| Otomobil Kampanyaları| Yeni Model Otomobiller| Otomobil Sözlüğü| Otomobil Teknik Terimleri| Ayakkabıcınız| Ayakkabı| Erkek Ayakkabısı| Kadın Ayakkabısı | Opel arıza işaretleri | Opel Astra arıza lambaları ve anlamları | Fiat Doblo arıza lambaları anlamları | Renault arıza ışıkları anlamları | Ford arıza lambaları anlamları | Jetta arıza lambaları | Renault Arıza Kodları ve Anlamları | Opel arıza kodları listesi | Honda arıza ışıkları anlamları | Volkswagen arıza lambaları ve anlamları | Peugeot arıza kodları | Hakiki Deri Ayakkabı | Kadın Ayakkabı Modelleri | Miotrend | Spor Ayakkabı Modelleri | Miotrend Azerbaijan | Miotrend Germany | Miotrend Sweden | Miotrend Spain | Miotrend Luxembourg | Miotrend Belgium | Miotrend Netherlands | Miotrend France | Miotrend Austria | Miotrend Poland | Miotrend Romania | Miotrend Czech Republic
  • SMF © 2025, Simple Machines

Bu sayfa 0.212 saniyede 33 sorgu ile oluşturulmuştur

Şifreni mi unuttun ?