Yeni Ford Focus Titanium, ST-Line ve Active

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Admin

  • Admin
  • *
    • İleti: 342
    • Puan +15/-1
    • Cinsiyet:Bay
    • Forum Otomobil
  • Ad Soyad: Bülent
  • Marka: Ford
  • Model: C-Max
  • Model Yılı: 2012
  • Yakıt Tipi: Motorin
Yeni Ford Focus Titanium, ST-Line ve Active



Güçlü tasarımı ve gelişmiş teknolojileri ile Yeni Ford Focus karşınızda

Yeni Ford Focus, etkileyici yeni tasarımı, yakıt verimliliği sağlayan elektrikli güç aktarma organları, kişiselleştirilmiş ve sürüş deneyimini daha keyifli hale getiren sürücü destek teknolojileriyle, dikkatleri üzerinde toplamayı başarıyor.

Yeni Focus’un, Titanium, ST-Line ve Active versiyonları kendi stillerinde daha belirgin özellikler taşıyor. Her versiyon kendi kişiliğini ifade eden benzersiz detayları ve teknik özellikleri sunuyor. Yeni Ford Focus, genişletilmiş Vignale paketiyle de mükemmel, lüks ve seçkin tasarım detaylarını gözler önüne sürüyor.

Yeni Ford Focus, yeni nesil SYNC 4 teknolojisini şimdi daha çok kişiye ulaştıracak. Segmentinin en büyüğü yeni bir 13.2 inç yatay dijital ekranla desteklenen SYNC 4, kapsamlı sürüş ve konfor özellikleriyle kullanımı kolaylaştırmak için tasarlanan sezgisel bir ara yüz içeriyor.

Yeni Ford Focus daha dinamik ve etkileyici
Ford Focus, yeni kaput tasarımı sayesinde ön tarafta seri genelinde daha büyük görsel bir varlık sağlarken mavi oval marka arması, büyüyen üst ızgaranın ortasına taşınmış.

Yeni Ford Focus modellerinde entegre sis farı var. Böylece amaca uygun, belirgin bir ışık imzası yaratmak mümkün. Beş kapılı ve SW modellerinde premium görünüm için daha koyu arka far camı yer alıyor. Üst seri LED arka farlar ise göz alıcı ışık deseni ile yeni bir iç tasarımla buluştu.

Her yeni Focus versiyonu kendine özgü kişiliğini yansıtıyor. Trend X ve Titanium serilerinde güçlü yatay çubuklarıyla ayrışan, alt ızgaradan yukarıya doğru kıvrılan yan açıklıklarla uyumlu, parlak krom çerçeveli geniş bir üst ızgara yer alıyor. Titanium serisi ayrıca üst ızgara çubuklarında sıcak damgalı krom kaplama içeriyor. Ford Performance esintili ST-Line, sportif görüntüsünü eşsiz orantıya sahip trapez üst ızgaradan alıyor. Maceracı Active versiyon ise güçlü bir görünüm için SUV’dan ilham alınarak tasarlandı.

Yeni Focus’ta genişletilmiş bir Vignale paketiyle karşılaşacaksınız. Bu paketle Titanium, ST-Line ve Active modelleri, lüks özelliklere erişim sağlıyor. Vignale versiyonda, artırılmış donanım seviyeleri ve iç mekan tasarımının yanı sıra, gövde rengi yerine üst ızgarada ve yan açıklıklarda saten kaplamalar ve özel alaşımlı jantlar gibi seçenekler bulunuyor. Yeni Ford Focus serisi beş yeni alaşımlı jant tasarımına sahip.

Powershift şanzıman
İki pedalla daha kolay sürüş deneyimi sunan çift debriyajlı Powershift şanzıman sayesinde yumuşak ve hızlı vites değişimi, üçlü vites küçültme özelliğiyle de seri sollamak mümkün. Otomatik şanzıman ‘Spor Sürüş Modu’nda, daha sportif tepkiler için daha düşük viteslerden yararlanıyor. Şanzıman ayrıca ST Line versiyonlarında standart olarak sportif direksiyon vitesleriyle sunuluyor ve böylece manuel vites seçimine imkan veriyor.

Powershift otomatik şanzıman, hibrit motoru optimum devirde tutarak ve “Otomatik Başlat-Durdur” özelliğiyle 12 km/saatin altında çalışmasına olanak vererek yakıt verimliliğini destekliyor.

Yeni Ford Focus 125 PS ve 155 PS güç seçenekleri bulunan 48 volt hafif hibrit 1.0 litre EcoBoost Hibrit güç aktarma organı altı vitesli manuel şanzıman ile 5.1/100 km’den başlayan WLTP yakıt verimliliği ve 115g/km CO2 emisyon sağlıyor.

Yeni Focus sürüş modu teknolojileri
Yeni Ford Focus’ta Sürüş Modu teknolojileri de baş döndürüyor. Bu teknoloji, gaz pedalı tepkilerini ayarlayabilen Normal, Spor ve Eko modları arasında seçim yapmanızı sağlarken Elektronik Destekli Direksiyon (EPAS) ve sürüş stiline uyum sağlayabilen otomatik şanzıman içeriyor. Active versiyonda, düşük yol tutuş koşullarında güveni artırmak için “Islak/Kaygan Zemin” modları ve bozulabilen zeminlerde ivmenin korunmasına yardımcı olmak için tasarlanmış “Kalın Kar/Kum” modları sunuluyor.

Yeni SYNC 4 iletişim ve eğlence sistemi, 13.2 inç merkezi dokunmatik ekranla destekleniyor. Sistemin sezgisel ara yüzü de ihtiyaç duyduğunuz tüm uygulama, bilgi veya kontrole birkaç dokunuşla erişebilmenizi sağlıyor. Yeni dokunmatik ekran, daha önce fiziksel düğmelerle çalıştırılan ısıtma ve havalandırma gibi işlevler için kontroller de içeriyor; böylece daha sade görünümlü bir orta konsol tasarımı ortaya çıkıyor. Sistem ayrıca Apple CarPlay ve Android AutoTM uyumlu ve kablosuz bağlanma özelliği sayesinde akıllı telefonunuzda yapmak istediğiniz tüm işlemleri kesintisiz bir entegrasyon ile yapmanızı sağlıyor.

Yeni Ford Focus’un sürücü destek teknolojileri
Yeni Focus, gelişmiş sürücü destek sistemlerine sahip. Kör Nokta Asistanı, Yeni Kavşak Asistanı, Adaptif Hız Kontrolü, Çarpışma Önleme Yardımcısı, Aktif Park Asistanı ve Arka Yolcu Uyarısı bunlardan bazıları. Yeni Ford Focus modellerinde, 20 yıldan uzun süredir Focus’un cazibesinin önemli bir parçası olan, verimliliği, rafine stili ve bilinen sürüş keyfini yeni boyutlara taşıyan elektrikli seçenekler yer alıyor.

Ford’un dinamik LED ön far sistemi
İleri aydınlatma teknolojileri arasında araç düşük hızlı bir manevra algıladığında daha iyi bir görüş sağlayan Ford Dinamik LED Ön Far Sistemi aşağıdaki özellikleri sunuyor:

Yansıma Önleyici Uzun Farlar: Karşıdan gelen trafiği algılamak için ön kameradan yararlanıyor ve yoldaki diğer sürücülerin gözünü alabilecek ışınları engelleyerek “göz kamaştırmayan bir alan” yaratıyor.
Kamera Temelli Dinamik Farlar: Yolu görmek ve yoldaki virajların içini aydınlatmak için ön kameradan yararlanıyor ve görüş alanını genişletiyor.
Kötü Hava Farları: Yağışlı havalarda ön silecekler çalıştığında, daha iyi görüş için hüzme düzenini değiştiriyor.
Trafik İşaretlerine Duyarlı Farlar: Yol işaretlerini algılamak için ön kamerayı kullanıyor ve kavşaklarda bisikletlileri ve yayaları daha iyi görebilmek için hüzme düzenini ayarlıyor.
Yeni Ford Focus ST
Yeni Ford Focus ST, Ford Performance tarafından geliştirilen güçlü EcoBoost benzinli ve EcoBlue dizel motor seçenekleriyle ilk kez tanıtılıyor. ST, yüksek performanslı karakterini daha da vurgulayan cesur bir dış görünüme sahip.

Focus ST’nin iç mekanında, Ford Performance mühendislerinin yüksek düzeyde destek ve konfor sağlamak için geliştirdiği yeni Performans Koltuklar bulunuyor. Yeni Ford Focus ST’ye güç veren 2.3 litre EcoBoost benzinli motor 280 PS ve 420 Nm tork üretiyor ve gecikme önleme teknolojisine sahip ikiz kaydırmalı turbo şarj ile destekleniyor.


Forum Sistem Yönetimi



 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33