• Giriş Yap
  • Kayıt Ol

Menu

• Ana Sayfa
  • Yardım
Forum Otomobil
Forum Otomobil, Otomobil Forumları, Teknik Servisler
  • Forum Otomobil, Otomobil Forumu »
  • Uygulamalar ve Bilgi Paylaşımı »
  • Otomobil Karşılaştırmaları ve Otomobil Tavsiyeleri »
  • Arabamı satıyorum, yeni araç tavsiyesi

Arabamı satıyorum, yeni araç tavsiyesi

serseri121 · 30 · 10929
« önceki sonraki »
  • Yazdır
Sayfa: 1 2   Aşağı git

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı serseri121

• Yeni Üye
  • *
    • Puan +1/-0
  • Forum Otomobil
  • Ad Soyad: Aykut
  • Marka: Honda
  • Model: Euro Civic
  • Model Yılı: 1998
  • Yakıt Tipi: Benzin+LPG
Ynt: Arabamı satıyorum, yeni araç tavsiyesi
Yanıtla #15 : 05 Eylül 2014, 13:53
Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Üye Ol ya da Giriş Yap
200.000 Km normal. Ticari taksi olarakta bir dönem kullanıldı bu araçlar. Hala kullananlar var görüyorum. Kolay kolay motor indirmez, motor indirse bile sekmanlar+kapak taşlama+devirdaim+hortumlar+motor temizleme gibi masrafların tamamı en fazla 2.000 TL ile 3.000 TL arasında değişiyor. Bunu 1.500 TL ye yapan yerlerde var. KM orijinalse, satıcıya güvendiysen yıllık km 15.000 ile 18.000 km arası normal. Şöyle çok basit bir hesap yapacak olursak;

Model yılı : 2003
15.000 km / yıl
2014 - 2003 = 11 yıl
11 yıl x 15.000km = 165.000 km.

Birde bu araçların az yakıt tüketiminden dolayı çok gezdiğini hesaplayalım. +35.000 km'de öyle ekle buda 11 yılda +3100 km'ye denk gelir ki bence normal. 2003 model bir aracı 50.000 orijinal km diye satanda zaten 15.000 TL ye satmaz.

Bu kıstasları göz önüne alacak olursak ki, öyle 2003 model bir Milenyum Accent 180.000 - 200.000 km arasında olması çok normal. Normal kullanımla, yağını suyunu ve periyodik bakımlarını ihmal etmezsen kafadan 150.000 ila 200.000 km daha sorunsuz kullanabilirsin.

Daha önce 700.000 km 'de tek şoförlü 2006 model bir hyundai accent admire gördüm. 700.000 km de ve hala motor indirmemiş. Bunuda düşün. Motor Dohch.

Aynen dediklerinize katılıyorum benim aracım da şu anda 283 bin km de aldığımda 260 bin'deydi 1,5 senede 23bin km yapmışım, araç 283bin km olmasına rağmen motorla ilgili bir problem çıkarmadı maşallah bugüne kadar. Yani temiz kullanılmış bakımları yapılmış bir accent bulabillirsem km yi çok dert etmem dedigim gibi bunu aldığımda 260 bin kmdeydi ilk aracımdı biranda aceleye geldi araştıramadan ustaya bile göstermeden almıştım ama çok şükür sorunlu çıkmadı şanslıymışım o konuda =) km si sorun değil diyebiliriz artık, bir de oto pazarından bakmak lazım tabi internetteki fiyatlar genelde şişirilmiş oluyor. 1.3 kesinlikle alma diyorsunuz ama değil mi ?

Yönetimin söylediklerine tamamiyle katılıyorum ve sana birkaç araç tavsiye ediyorum...

bu araç klimalı 2001 model , kmde fena değil buna çelik jant taktınmı tadından yenmez beyaz inci.

Bu araçta klimalı ve 2001 model.. resimlerdeki gibiyse pazarlıksız alınır...  :iyi:

Teşekkür ettim tavsiyeler için :) araçlar güzel görünüyor tip olarak hoşuma gidiyor bu araçlar zaten, özellik olarak da genellikle memnun olunduğuna göre bütçeme uygun birşey bulabilirsem temizinden, kaçırmam.

Abi Hblerede Bak Derim

Dostum bu araçların HB olanı yok diye biliyorum ama ? başka model mi diyorsun HB bak diye ? eğer önerebileceğin bir şey varsa beklerim :)

Çevrimdışı izmir42

• FO-Süper üye
  • *
    • Puan +313/-5
  • Ad Soyad: Hüseyin KUZUCU
  • Marka: Opel
  • Model: Astra J 1.3 SPORT
  • Model Yılı: 2013
  • Yakıt Tipi: Motorin
Yanıtla #16 : 05 Eylül 2014, 13:57
Bakarım abi.
Otomobil Terimleri Sözlüğü
https://www.otomobilsozlugu.com

Çevrimdışı serseri121

• Yeni Üye
  • *
    • Puan +1/-0
  • Forum Otomobil
Yanıtla #17 : 05 Eylül 2014, 14:02
Bakarım abi.

Eyvallah kardeşim.

Çevrimdışı FO-Admin

• Admin
  • *
    • Puan +615/-17
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
  • Ad Soyad: Önder Y.
  • Marka: Mercedes
  • Model: Klasik
  • Model Yılı: 1987
Yanıtla #18 : 05 Eylül 2014, 14:09
Aynen öyle. 1300cc 'lerden uzak dur. Ha çokmu kötü elbette değil ama motor gücünden kaynaklanan bir hantallık söz konusu. Yoksa 1,3 alınmaz mı? Elbette alınır. Bana yeter kardeşim bu diyen herkese hitap eder.

Çevrimdışı serseri121

• Yeni Üye
  • *
    • Puan +1/-0
  • Forum Otomobil
Yanıtla #19 : 05 Eylül 2014, 14:14
Aynen öyle. 1300cc 'lerden uzak dur. Ha çokmu kötü elbette değil ama motor gücünden kaynaklanan bir hantallık söz konusu. Yoksa 1,3 alınmaz mı? Elbette alınır. Bana yeter kardeşim bu diyen herkese hitap eder.

LPG' li olmasını da istediğim için 1.3 bana uygun değil çünkü şu anda aracım 1.6 bazen çekişi düşebiliyor 1.3 olursa daha da çok düşme ihtimali var.

Bu arada Clio 3 nasıldır ? dizel olmayan modellerinden olabilir belki mesela şu ;

Çevrimdışı izmir42

• FO-Süper üye
  • *
    • Puan +313/-5
Yanıtla #20 : 05 Eylül 2014, 14:19
Bu Clio 2 Önermem Boradan Önceki Aracımdi. 1.4 Motor 75 Bg. Lpg Takarsın Araba Bayılır. Klima Açarsın Düz Yolda Çekmez. Frenler İnanılmaz  Kötü. ABS Saten Yok.. Tek Airbag Var Oda Genetik Reno Hastalığı Airbag Arzası Veriyor. Araştır. Ama Yedek Parça Ve Yakıtta Üzmez Seni..

Çevrimdışı FO-Admin

• Admin
  • *
    • Puan +615/-17
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
Yanıtla #21 : 05 Eylül 2014, 14:20
LPG+1,3  :intihar:

Clio hakkında sana en iyi Hüseyin Kuzucu yardımcı olabilir. Ben birkaç kez kullandım pek sevmedim. Bunların dizellerini çok met ediyorlar. Benzinlisi yada dizeli hakkında kulaktan bilgi sahibiyim. Kullanıcı olarak Hüseyin yorum yapacaktır. (Birkaç ay önce sattığı araba Clio)

LPG' li olmasını da istediğim için 1.3 bana uygun değil çünkü şu anda aracım 1.6 bazen çekişi düşebiliyor 1.3 olursa daha da çok düşme ihtimali var.

Bu arada Clio 3 nasıldır ? dizel olmayan modellerinden olabilir belki mesela şu ;

Çevrimdışı serseri121

• Yeni Üye
  • *
    • Puan +1/-0
  • Forum Otomobil
Yanıtla #22 : 05 Eylül 2014, 14:37
Bu Clio 2 Önermem Boradan Önceki Aracımdi. 1.4 Motor 75 Bg. Lpg Takarsın Araba Bayılır. Klima Açarsın Düz Yolda Çekmez. Frenler İnanılmaz  Kötü. ABS Saten Yok.. Tek Airbag Var Oda Genetik Reno Hastalığı Airbag Arzası Veriyor. Araştır. Ama Yedek Parça Ve Yakıtta Üzmez Seni..

Peki clio 3 hangi seneden sonra oluyor ki ? O kadar kötü mü cidden ya genelde ekonomik, Türkiye şartlarına uyumlu, idare eder bi araç filan diye duymuştum da sonuçta sen kullanmışsın o arabayı önermiyorsan iyi değildir o zaman. Peki hiç mi iyi yanı yok ? Dizel olanlar nasıldır biliyor musun ? eski dizel araba almak istemiyorum aslında ama.

LPG+1,3  :intihar:

Clio hakkında sana en iyi Hüseyin Kuzucu yardımcı olabilir. Ben birkaç kez kullandım pek sevmedim. Bunların dizellerini çok met ediyorlar. Benzinlisi yada dizeli hakkında kulaktan bilgi sahibiyim. Kullanıcı olarak Hüseyin yorum yapacaktır. (Birkaç ay önce sattığı araba Clio)

Eyvallah abi gerekli bilgiyi almış olduk Hüseyin'den  :D Clio'yu da eledik sayılır o zaman bakalım başka neler çıkacak.

Çevrimdışı FO-Admin

• Admin
  • *
    • Puan +615/-17
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
Yanıtla #23 : 05 Eylül 2014, 14:39
Hakkında hayırlısı neyse o olsun kardeşim. Ne alırsan al senin helal kazancınla alınmış malın olacak. Allah kaza bela vermesin.

Çevrimdışı izmir42

• FO-Süper üye
  • *
    • Puan +313/-5
Yanıtla #24 : 05 Eylül 2014, 14:42
Nasıl diyim Sana Araba Ekonomik Yakmıyo Bagaj Geniş Parçası Ucuz Tam Aile Arabası Ama Abs Yok Düşün Tek airbag Var. Dizellerini Beğenenler Çok.. Yani Bi Civic Tadı Vermez Ama İdare Eder.

Çevrimdışı serseri121

• Yeni Üye
  • *
    • Puan +1/-0
  • Forum Otomobil
Yanıtla #25 : 05 Eylül 2014, 14:50
Hakkında hayırlısı neyse o olsun kardeşim. Ne alırsan al senin helal kazancınla alınmış malın olacak. Allah kaza bela vermesin.

Amin cümlemize inşallah, sağolasın abi güzel dileklerin için.

Nasıl diyim Sana Araba Ekonomik Yakmıyo Bagaj Geniş Parçası Ucuz Tam Aile Arabası Ama Abs Yok Düşün Tek airbag Var. Dizellerini Beğenenler Çok.. Yani Bi Civic Tadı Vermez Ama İdare Eder.

Yani Honda bi başka zaten ya arabam eski olmasına rağmen seviyorum aslında ama modeli düşük ve parça sıkıntısı da yaşıyorum zaman zaman, hazır müşteri bulmuşken kaçırmıyım dedim kolay kolay çıkmıyor çünkü. Hiç aklımda yokken birden çıktı bu iş de hayırlısı neyse o olsun artık ne diyelim. Sağolasın sen de yorumların için aklınıza başka seçenekler gelirse tavsiyelerinizi bekliyorum herkesten.

Çevrimdışı Gençadam

• FO-Usta Üye
  • *
    • Puan +99/-0
  • Forum Otomobil
  • Ad Soyad: Murat L.
  • Marka: Peugeot
  • Model: 208
  • Model Yılı: 2015
  • Yakıt Tipi: Benzin
Yanıtla #26 : 05 Eylül 2014, 17:58
hemen bi kaç öneri vereyim  :)

bütçeyi azcık aşar ama

bu aşmaz üzerine para bırakır  :D

Bu araçta temiz görünüyor  :tamam:
2015 PEUGEOT 208

Çevrimdışı serseri121

• Yeni Üye
  • *
    • Puan +1/-0
  • Forum Otomobil
Yanıtla #27 : 09 Eylül 2014, 13:58
Elde olmayan sebeplerden dolayı bütçeyi düşürmek zorunda kaldım, aracın satışını bugün sabah yaptık 14.750 TL ye sattım ama 12 13 bin TL'ye kadar araba bakmak zorundayım. 6 7 ay beni idare edebilecek işimi görecek bir araba alıcam daha sonra bütçeyi artırıp 16 17 bin'e düzgün bir şey almayı düşünüyorum.

Simdi sizden 11-13 bin TL aralıklarında araba tavsiyeleri istiyorum, yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Çevrimdışı FO-Admin

• Admin
  • *
    • Puan +615/-17
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
Yanıtla #28 : 10 Eylül 2014, 10:49
Hayırlı olsun. Alan kişide hayrını görsün inşallah.  :iyi:

Elde olmayan sebeplerden dolayı bütçeyi düşürmek zorunda kaldım, aracın satışını bugün sabah yaptık 14.750 TL ye sattım ama 12 13 bin TL'ye kadar araba bakmak zorundayım. 6 7 ay beni idare edebilecek işimi görecek bir araba alıcam daha sonra bütçeyi artırıp 16 17 bin'e düzgün bir şey almayı düşünüyorum.

Simdi sizden 11-13 bin TL aralıklarında araba tavsiyeleri istiyorum, yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Çevrimdışı serseri121

• Yeni Üye
  • *
    • Puan +1/-0
  • Forum Otomobil
Yanıtla #29 : 10 Eylül 2014, 17:04
Hayırlı olsun. Alan kişide hayrını görsün inşallah.  :iyi:

Eyvallah tesekkür ettim  ;) arabanın bütün problemlerini gidermiştim satmadan 1 2 ay önce zaten adam da bayaa memnun kaldı umarım hep memnun kalır.

Bu arada araba araştırmaya devam ediyorum,

Bu araçlar nasıldır, fiyat olarak bütçeme uygun gibi bir kaç tanesine baktım da. Bu araba hakkında bilgisi olan var mı tavsiye eder misiniz ?

• Yazdır
Sayfa: 1 2   Yukarı git
  • Forum Otomobil, Otomobil Forumu »
  • Uygulamalar ve Bilgi Paylaşımı »
  • Otomobil Karşılaştırmaları ve Otomobil Tavsiyeleri »
  • Arabamı satıyorum, yeni araç tavsiyesi

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 

Bu sayfalarda yayınlanan yorumlar okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ve mesaj içeriklerinden
FORUM OTOMOBİL veya www.forumotomobil.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sunucu Kurulum ve Yönetimi | Dolpway Güvenlik Duvarı | Güvenlik Duvarı| Hot Spot 5651 Loglama| Sunucu Paneli Hotspot 5651 Loglama Nedir ? | Sonoff Türkiye | otomobil| otomobil forumu| Otomobil Kampanyaları| Yeni Model Otomobiller| Otomobil Sözlüğü| Otomobil Teknik Terimleri| Ayakkabıcınız| Ayakkabı| Erkek Ayakkabısı| Kadın Ayakkabısı | Opel arıza işaretleri | Opel Astra arıza lambaları ve anlamları | Fiat Doblo arıza lambaları anlamları | Renault arıza ışıkları anlamları | Ford arıza lambaları anlamları | Jetta arıza lambaları | Renault Arıza Kodları ve Anlamları | Opel arıza kodları listesi | Honda arıza ışıkları anlamları | Volkswagen arıza lambaları ve anlamları | Peugeot arıza kodları | Hakiki Deri Ayakkabı | Kadın Ayakkabı Modelleri | Miotrend | Spor Ayakkabı Modelleri | Miotrend Azerbaijan | Miotrend Germany | Miotrend Sweden | Miotrend Spain | Miotrend Luxembourg | Miotrend Belgium | Miotrend Netherlands | Miotrend France | Miotrend Austria | Miotrend Poland | Miotrend Romania | Miotrend Czech Republic
  • SMF © 2025, Simple Machines

Bu sayfa 0.099 saniyede 31 sorgu ile oluşturulmuştur

Şifreni mi unuttun ?