Arkadaşlar
23 bine kadar bütçem var. Sedan ilk tercihim ama HB de olabilir. Aklımda fikrimde bilgimde hiçbir model yok. Trafik tecrübemde yok. Araba konusunda anlamayan biri olarak. Beni 1-2 yıl idare edecek, acemiliği atabileceğim, fazla masraf çıkarmayacak ne alabilirim. Şuan fiyatlar çok yüksek kışa doğru düşer diyorlar doğru mudur?
Hakan soruna verilen diğer cevapların tamamını okumadım belki mükerrer cevap olabilir ama şahsi fikrim, eğer şu anda araç almaya mecbur değilsen beklemeni tavsiye ederim.
Yaz sezonu olduğu için tok satıcı modunda araç satışı yapmaya çalışan tipler var. Ayrıca şu anda işe yarar yani temiz araç bulmanda zor olur. Yok demiyorum ama aracı hatasız olan yüksek rakam çeker. Çünkü yaz sezonu henüz bitmiş değil. Ne zaman bitecek diye soracak olursan eğer Kasım sonunu beklemeni öneririm.
Ülkede istikrarsızlık aldı başını gidiyor, yarın altın ve döviz fiyatlarının ne olacağı belli değil. Resmi hükumet kurulmadığı için sanayi sektörüde durgun. Buda ister istemez iğneden ipliğe herşeyin fiyatını etkiliyor. Kışa doğru uçurum düşüşler bekleme ama kışa doğru daha temiz araba bulman mümkün. Bugün 25.000 TL ye satılan bir araç yaz sezonu sonunda fazla düşmez. En baba 24.000 TL olur.
Fakat, geçtiğimiz yıllarda uygulanan sıfır km araçlarda kdv veya ötv gibi indirimler sözkonusu olupta insanları sıfır km araçlara yönlendirirlerse, o zaman 25.000 tl'ye satılan 2. el araçların fiyatları fazlasıyla düşer. Benim tavsiyem ucuz değil ama temiz araba alabilmek için kış aylarını beklemek daha mantıklı bir karar olur.