Far karartma ile ilgili sizlere bir öneride bulunabilirim. Su zımparası bulmak bazen zor olabilir. Kaportacılardan temin edebilirsiniz ama ben size farklı bir yöntemle ince aşındırmayı anlatmak istiyorum.
Banyo ve wc temizliğinde kullanılan bildiğimiz Cif marka ovma temizlik ürününü kullanabilirsiniz. Yeterli miktarda Cif'i mikrofiber bez yardımı ile siyaha boyanacak bölgeye hafif bastırarak uygulayın. Bu işlem su zımparasından daha etkili bir sonuç veriyor. Ben denedim, sonuç mükemmele yakın arkadaşlar.
Daha fazla kılcal ve ince oyuklar oluşturduğu için, yansıtıcıya püskürtülecek siyah boyanın daha düzgün görünmesini sağlıyor ve daha canlı duruyor.
Püf noktası : Sizlere bizzat kendi keşfettiğim bir yöntemide anlatayım, far karartma için farın camını çıkardığınızda, far camının iç taraftan temizliğini yapmak zordur. Burada da sizlere bir önerim var %100 faydalı olan sigara külünden bahsetmek istiyorum. Aslında benimde tesadüfen keşfettiğim bu temizleme olayı şöyle, sigara külünü far camının iç kısmına biraz ıslatarak yayın. Sonra bir sünger yardımı ile iç kısımları silin. (bastırarak) daha sonra su dolu bir kovanın içinde iyice yıkayın. Farların iç kısmındaki parlaklığı fark edeceksiniz

Saygılarımla.