Sağda solda okuduğum kadarıyla en büyük sorun hafıza problemi. Geri vitese takınca ayna iniyormuş fakat geri vitesten alınca tekrar eski konuma gelniyormuş. Ben öyle duydum 
Bunun için 2 tane siviç konulabilir. 1. siviç ayna pozisyonunu kaldırıma doğru eğer. 2. siviç ise vitesi boşa alınca eski pozisyonuna konumlandırır. Tabi termik konulmasıda lazım. Vitesi sık sık boşa alıyoruz çünkü.
biryerde şöyle bir yazı buldum.çok eski olduğu için uygulama resimleri silinmiş.devreyle ilgili değil ama yinede işe yarayabilir.
Devrede iki adet de pot var; biri inme süresi, diğeri kalkma süresinin ayarlıyor. Bunlara şu sebeple gerek duyduk; aynalardaki motorlar step motor olmadığı için konum bilgisi veremiyorlar (öyle olsa devre dadından yinmezdi) dolayısıyla motorun nerede olduğunu bilemiyoruz. Ayarı kaçarsa süreyi ayarlamak için pot koyduk. Devre şöyle çalışıyor: geri vitese takıldığında 3 sn süreyle röleler çekiyor ve sağ ve sol aynaları aşağı bakacak şekilde indiriyor. Geri vitesten çıktığında hemen kalkmıyor, çünkü ileri-geri manevra yapılıyorsa inip çıkıp durmasını istemedik. Geri vitesten çıktıktan sonra 20 sn kadar bekliyor -ki bu arada geriye takılırsa bu zamanlayıcı sıfırlanıyor- ondan sonra geldiği yere geri dönüyor. alıntıdır...