• Giriş Yap
  • Kayıt Ol

Menu

• Ana Sayfa
  • Yardım
Forum Otomobil
Forum Otomobil, Otomobil Forumları, Teknik Servisler
  • Forum Otomobil, Otomobil Forumu »
  • Uygulamalar ve Bilgi Paylaşımı »
  • Teknik&Mekanik Problemler ve Çözümler »
  • HYUNDAİ ACCENT 2005 ADMİRE 1.3 ACİL YARDIM

HYUNDAİ ACCENT 2005 ADMİRE 1.3 ACİL YARDIM

quadqore · 82 · 53690
« önceki sonraki »
  • Yazdır
Sayfa: 1 2 3 4 ... 6   Aşağı git

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı FO-Admin

• Admin
  • *
    • Puan +615/-17
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
  • Ad Soyad: Önder Y.
  • Marka: Mercedes
  • Model: Klasik
  • Model Yılı: 1987
  • Yakıt Tipi: Benzin+LPG
Ynt: HYUNDAİ ACCENT 2005 ADMİRE 1.3 ACİL YARDIM
Yanıtla #15 : 30 Mayıs 2013, 10:09
Baskı balata sağlam o zaman :) Yaklaşık 250TL den yırttık demektir ;) Şimdi şart değil ama birde katalizörü kontrol etmek kaldı. Onuda kontrol edersen, sonucu yazarız ;)

Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Üye Ol ya da Giriş Yap
Alper hoşgeldin. Bir ara tanışma ve aracınızı tanıtınız bölümünde de konu açıp hem tanışıp, hem aracınıda görmek isteriz. İyi forumlar dilerim.

Aracındaki sıkıntı çekişle alakalı sanırım. Araç 1300 motor, daha önce daha büyük bir motorlu araçtan (1,8 - 2,0) 1,3 e geçiş yaptıysan belki pisikolojikte olabilir senin için.

Ama sonunun baskı balatada olduğunu düşünüyorsan şunu dene; Aracı düz bir yerde el freni çekili çalıştır, 1. vitese tak ve el frenini indirmeden yavaş yavaş gaz ver. Araç stop etmeden gaz yemeye devam ediyorsa baskı balata sıkıntılı. En kısa sürede değiştir. Eğer stop ediyorsa baskı balata sağlam demektir. (Not:El freni iyi tutuyor olmalı)

Başka aklıma gelen ise katalizör. Eğer katalizör tıkalıysa araç motoru sıkışır. Dolayısıyla egzost gazını atamadığı için bağırır ama gitmez. Bunun için aracı 3-5 km kullandıktan sonra inip egzost manifoltunu kotrol et. Bu gibi bir durumda egzost manifoltu sıcaktan kızarır. Eğer böyle birşey varsa, katalizör değişecek. (ki bu en masraflı olan onarımdır)

Hakkında hayırlısı ve en ekonomik olan arızayla kurtulman dileğiyle. Geçmiş olsun.
1.vitese takıp kaldırmaya çalıştıgımda stop ediyor kalkmıyor devir saati yükselmiyor yani

Çevrimdışı quadqore

• Tanışma Üyeliği
  • *
    • Puan +2/-0
  • Forum Otomobil
  • Ad Soyad: alper yücel
  • Marka: hyundai
  • Model: accent admire
  • Model Yılı: 2005
Yanıtla #16 : 30 Mayıs 2013, 10:11
katalizr sorununu gözle görme imkanım varmıdır peki bu sorun buji lerle enjeksiyonlar la bağdaştırmak gereklimidr.

Çevrimdışı quadqore

• Tanışma Üyeliği
  • *
    • Puan +2/-0
  • Forum Otomobil
Yanıtla #17 : 30 Mayıs 2013, 10:22
gerekli kontrolleri söylediklerinizin doğrultusunda uyguladıktan sonra tekrar döneceğim önerileriniz ve desteğiniz teşekkür ederim

Çevrimdışı FO-Admin

• Admin
  • *
    • Puan +615/-17
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
Yanıtla #18 : 30 Mayıs 2013, 10:32
Bu kontrol mantığını bende egzostçu bir arkadaşımdan öğrendim. Şöyle düşün, araç yakıtı yandıktan sonra, çıkan atık gaz, önce manifolta, oradan katalizöre, oradan egzost susturucu ve borusuyla dışarı atılır.

Katalizör denilen parça, bal peteği mantığında ve oldukça ince, binlerce delikten oluşan bir filtre gibidir. Asıl görevi atmosfere zehirli gazın atılmasını minimuma indirmektir.

Düşün ki, 150.000 km sürekli olarak içinden atık gaz geçmiş bir filtre. Tıkanmış olma ihtimali var diye düşünelik. Bu agzost gazının dışarı atılmasına mani olur. Bu da araç motorunun stabil atık gaz atma yolunu tıkar. Tıkandığında ise, atık gaz motordaki yanma hücrelerinde sıkışmaya sebep olur. İllaki tam tıkalı değildir, yoksa araç bir süre çalışır, boğulur ve gitmez. Bunun temizliği mümkün mü diye soracak olursan, 80.000 KM ye kadar olan araçlarda LPG'li + Benzinli motorlarda Carbon Clean diye bir işlem uygulanıyor. Ama malesef senin aracında bu Carbon Clean'ı yapmak hiç bir işe yaramaz.

Dediğim gibi, 3-5 km seyehat ettikten sonra motoru durdurmadan, sağa çek, kaputu aç, aşağıda paylaştığım fotoğrafta manifoltun koruma sacı var, kenarlarından egzost manifoltu görünür, üzerinde HOT yazar. Gözle kontrol et, sıcaktan kızarma varmı?

katalizr sorununu gözle görme imkanım varmıdır peki bu sorun buji lerle enjeksiyonlar la bağdaştırmak gereklimidr.

Çevrimdışı Y.E.P.

• Yeni Üye
  • *
    • Puan +373/-7
  • Bazıları hızı seçer, siz yaşamayı seçin...
  • Marka: Citroen C4 Grand Picasso
  • Model: 1.6 HDI Dynamic
  • Model Yılı: 2011
  • Yakıt Tipi: Motorin
Yanıtla #19 : 30 Mayıs 2013, 12:03
Alper aramıza hoşgeldin... Bana denk gelmemişsin benden önce birileri cevap vermiş :D Sorununu çözdükten sonra aramızda kalmaya devam edersen ne demek istediğimi anlayacaksındır... Umarım en kısa zamanda halledersin sorununu...
Söylenmiş ama tekrar edeyim... Aracı benzinde dene... Eğer benzinde de aynı ise o zaman mekanik sorun ararsın...
Benim 1.5 aracım bile (ki admire'a göre daha kuvvetlidir, milenyum vardı) normal devirle yükseldiğinde 120 den 130 a zor geçerdi... Ama ben o araçlar 200'ü de gördüm... Sen 5000 civarı bir devir çevirip dene yükselmeyi... Fakat bunu katalizörden emin olduktan sonra yap... Eğer tıkalıysa hiç hoş sonuçlar olmaz...
Katalizör iptal edilebilir... Bu şekilde performans artışıda sağlarsın ama muayeneden geçemezsin...

Çevrimdışı FO-Admin

• Admin
  • *
    • Puan +615/-17
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
Yanıtla #20 : 30 Mayıs 2013, 12:09
Not : katalizör iptalinde araç periyodik muayenesinde (vize'de) sıkıntı çıkar. Egzost emisyonu yüksek çıkar, muayenede aranır. Bilgin olsun.

Çevrimdışı Y.E.P.

• Yeni Üye
  • *
    • Puan +373/-7
  • Bazıları hızı seçer, siz yaşamayı seçin...
  • Marka: Citroen C4 Grand Picasso
  • Model: 1.6 HDI Dynamic
  • Model Yılı: 2011
  • Yakıt Tipi: Motorin
Yanıtla #21 : 30 Mayıs 2013, 12:22
 :kızgınım: :kızgınım: :kızgınım: Ben söylemiştim zati!

Alper aramıza hoşgeldin... Bana denk gelmemişsin benden önce birileri cevap vermiş :D Sorununu çözdükten sonra aramızda kalmaya devam edersen ne demek istediğimi anlayacaksındır... Umarım en kısa zamanda halledersin sorununu...
Söylenmiş ama tekrar edeyim... Aracı benzinde dene... Eğer benzinde de aynı ise o zaman mekanik sorun ararsın...
Benim 1.5 aracım bile (ki admire'a göre daha kuvvetlidir, milenyum vardı) normal devirle yükseldiğinde 120 den 130 a zor geçerdi... Ama ben o araçlar 200'ü de gördüm... Sen 5000 civarı bir devir çevirip dene yükselmeyi... Fakat bunu katalizörden emin olduktan sonra yap... Eğer tıkalıysa hiç hoş sonuçlar olmaz...
Katalizör iptal edilebilir... Bu şekilde performans artışıda sağlarsın ama muayeneden geçemezsin...

Çevrimdışı quadqore

• Tanışma Üyeliği
  • *
    • Puan +2/-0
  • Forum Otomobil
Yanıtla #22 : 30 Mayıs 2013, 13:28
anlıyorum peki 200 ü nasıl gördünüz bu araçta ? :D

Çevrimdışı FO-Admin

• Admin
  • *
    • Puan +615/-17
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
Yanıtla #23 : 30 Mayıs 2013, 13:29
Yokuş aşağı :D hahhaha Turaç dur, Alper yeni aldı arabayı :D

anlıyorum peki 200 ü nasıl gördünüz bu araçta ? :D

Çevrimdışı quadqore

• Tanışma Üyeliği
  • *
    • Puan +2/-0
  • Forum Otomobil
Yanıtla #24 : 30 Mayıs 2013, 13:35
yok arkadaş yokuş aşşagıda aynı yukarıda aynı :D araç 3,500 deviri gördümü sanırsın ne gidiyo ama ibre 120 sabit : :-6 :-6 :-6 :-6

Çevrimdışı FO-Admin

• Admin
  • *
    • Puan +615/-17
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
Yanıtla #25 : 30 Mayıs 2013, 13:37
Katalizör büyük ihtimal, ama inşallah değildir, çünkü çok pahalı bir parça Alper.

yok arkadaş yokuş aşşagıda aynı yukarıda aynı :D araç 3,500 deviri gördümü sanırsın ne gidiyo ama ibre 120 sabit : :-6 :-6 :-6 :-6

Çevrimdışı quadqore

• Tanışma Üyeliği
  • *
    • Puan +2/-0
  • Forum Otomobil
Yanıtla #26 : 30 Mayıs 2013, 13:46
katalizör de sökülünce muayeneden geçmiyormuş vay arkadaş ne beyala çattık yahu :)

Çevrimdışı FO-Admin

• Admin
  • *
    • Puan +615/-17
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
Yanıtla #27 : 30 Mayıs 2013, 13:48
2. el katalizör de satılıyor ama tavsiye etmem. Yinede katalizör olduğundan emin olmadan hiçbirşey yapma.

katalizör de sökülünce muayeneden geçmiyormuş vay arkadaş ne beyala çattık yahu :)

Çevrimdışı quadqore

• Tanışma Üyeliği
  • *
    • Puan +2/-0
  • Forum Otomobil
Yanıtla #28 : 30 Mayıs 2013, 13:50
peki araçta 3000 de değilde 4000 de 4,500 de vites atarak kullansam yakıtta ciddi anlamda oynama olurmu

Çevrimdışı FO-Admin

• Admin
  • *
    • Puan +615/-17
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
Yanıtla #29 : 30 Mayıs 2013, 13:54
Motor küçük, araçtaki yük miktarına göre yakıt tüketimide doğal olarak artar veya azalır. Yüksek devirli kullanmak yakıt tüketimini elbette artırır. Lakin sen sürekli değilde, trafiğe kapalı bir düzlükte deneme yap istersen. Ama dikkatli ol ;)

peki araçta 3000 de değilde 4000 de 4,500 de vites atarak kullansam yakıtta ciddi anlamda oynama olurmu

• Yazdır
Sayfa: 1 2 3 4 ... 6   Yukarı git
  • Forum Otomobil, Otomobil Forumu »
  • Uygulamalar ve Bilgi Paylaşımı »
  • Teknik&Mekanik Problemler ve Çözümler »
  • HYUNDAİ ACCENT 2005 ADMİRE 1.3 ACİL YARDIM

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 

Bu sayfalarda yayınlanan yorumlar okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ve mesaj içeriklerinden
FORUM OTOMOBİL veya www.forumotomobil.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sunucu Kurulum ve Yönetimi | Dolpway Güvenlik Duvarı | Güvenlik Duvarı| Hot Spot 5651 Loglama| Sunucu Paneli Hotspot 5651 Loglama Nedir ? | Sonoff Türkiye | otomobil| otomobil forumu| Otomobil Kampanyaları| Yeni Model Otomobiller| Otomobil Sözlüğü| Otomobil Teknik Terimleri| Ayakkabıcınız| Ayakkabı| Erkek Ayakkabısı| Kadın Ayakkabısı | Opel arıza işaretleri | Opel Astra arıza lambaları ve anlamları | Fiat Doblo arıza lambaları anlamları | Renault arıza ışıkları anlamları | Ford arıza lambaları anlamları | Jetta arıza lambaları | Renault Arıza Kodları ve Anlamları | Opel arıza kodları listesi | Honda arıza ışıkları anlamları | Volkswagen arıza lambaları ve anlamları | Peugeot arıza kodları | Hakiki Deri Ayakkabı | Kadın Ayakkabı Modelleri | Miotrend | Spor Ayakkabı Modelleri | Miotrend Azerbaijan | Miotrend Germany | Miotrend Sweden | Miotrend Spain | Miotrend Luxembourg | Miotrend Belgium | Miotrend Netherlands | Miotrend France | Miotrend Austria | Miotrend Poland | Miotrend Romania | Miotrend Czech Republic
  • SMF © 2025, Simple Machines

Bu sayfa 0.198 saniyede 33 sorgu ile oluşturulmuştur

Şifreni mi unuttun ?