• Giriş Yap
  • Kayıt Ol

Menu

• Ana Sayfa
  • Yardım
Forum Otomobil
Forum Otomobil, Otomobil Forumları, Teknik Servisler
  • Forum Otomobil, Otomobil Forumu »
  • Uygulamalar ve Bilgi Paylaşımı »
  • Teknik&Mekanik Problemler ve Çözümler »
  • lpg de giden aracımın benzin ibresi düşüyor

lpg de giden aracımın benzin ibresi düşüyor

er1988ay · 19 · 10718
« önceki sonraki »
  • Yazdır
Sayfa: 1 2  Hepsi   Aşağı git

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı er1988ay

• Tanışma Üyeliği
  • *
    • Puan +3/-0
  • Forum Otomobil
  • Ad Soyad: eray çolak
  • Marka: TABANVAY SLX
  • Model: 1988
  • Model Yılı: 1988
  • Yakıt Tipi: Benzin
lpg de giden aracımın benzin ibresi düşüyor
: 09 Eylül 2014, 17:31
arkadaşlar aracımı lpg de kullanıyorum ancak sürekli benzin bitiyor gösteriyor araba stop edip yeniden çalışınca benzin ibresi yükseliyor gitmeye başlayınca tekrar düşüyor, servise gittim anlamadı depoyu sökelim falan dedi olmaz dedim ayrıldım lpg ciye gittim oda araçta yakıt miktarının azalmasını kilometre sensörü var diyerek bana  anlatmaya çalıştı araç gittiği anda benzin azalıyormuş gibi olurmuş depoda, yani araç lpg de seyir ettiğini algılamıyor benzinde yakıyormuş gibi yol bilgisayarı tüketim değerine göre azalır falan dedi nasıl çözüm bulabilirim buna

Çevrimdışı FO-Admin

• Admin
  • *
    • Puan +615/-17
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
  • Ad Soyad: Önder Y.
  • Marka: Mercedes
  • Model: Klasik
  • Model Yılı: 1987
  • Yakıt Tipi: Benzin+LPG
Ynt: lpg de giden aracımın benzin ibresi düşüyor
Yanıtla #1 : 09 Eylül 2014, 17:49
Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Üye Ol ya da Giriş Yap
arkadaşlar aracımı lpg de kullanıyorum ancak sürekli benzin bitiyor gösteriyor araba stop edip yeniden çalışınca benzin ibresi yükseliyor gitmeye başlayınca tekrar düşüyor, servise gittim anlamadı depoyu sökelim falan dedi olmaz dedim ayrıldım lpg ciye gittim oda araçta yakıt miktarının azalmasını kilometre sensörü var diyerek bana  anlatmaya çalıştı araç gittiği anda benzin azalıyormuş gibi olurmuş depoda, yani araç lpg de seyir ettiğini algılamıyor benzinde yakıyormuş gibi yol bilgisayarı tüketim değerine göre azalır falan dedi nasıl çözüm bulabilirim buna

LPG'cinin söylediği üstünde duracak olursak, km sensörünü iptal etmek gerek o zaman ama buda benzinli kullanımda senin işine gelmez. Kötü bir durum aslında ve bunu yeni duyuyorum.

Çevrimdışı Y.E.P.

• Yeni Üye
  • *
    • Puan +373/-7
  • Bazıları hızı seçer, siz yaşamayı seçin...
  • Marka: Citroen C4 Grand Picasso
  • Model: 1.6 HDI Dynamic
  • Model Yılı: 2011
  • Yakıt Tipi: Motorin
Yanıtla #2 : 09 Eylül 2014, 17:52
Fiat Linea da böyle yaparsa ..LPG ye en uyumlu araçlardan biri..  :düşünüyor:

En güzeli aracın orjinalini bozmayacaksın ... Bazen düşünüyorumda sırf motor arıza lambası yanmasın diye lpg taktırmıyorum..  :islik:

Çevrimdışı izmir42

• FO-Süper üye
  • *
    • Puan +313/-5
  • Ad Soyad: Hüseyin KUZUCU
  • Marka: Opel
  • Model: Astra J 1.3 SPORT
  • Model Yılı: 2013
Yanıtla #3 : 09 Eylül 2014, 19:09
Aslında Bilgisayara Bağlayıp Sensör Ayarlarıyla Oynanıp Yapılabilirnir Gibi.. Yani Sensörü İptal Ettirmek..
Otomobil Terimleri Sözlüğü
https://www.otomobilsozlugu.com

Çevrimdışı er1988ay

• Tanışma Üyeliği
  • *
    • Puan +3/-0
  • Forum Otomobil
Yanıtla #4 : 09 Eylül 2014, 20:46
Aslında Bilgisayara Bağlayıp Sensör Ayarlarıyla Oynanıp Yapılabilirnir Gibi.. Yani Sensörü İptal Ettirmek..

LPG'cinin söylediği üstünde duracak olursak, km sensörünü iptal etmek gerek o zaman ama buda benzinli kullanımda senin işine gelmez. Kötü bir durum aslında ve bunu yeni duyuyorum.
arkadaşlar sensörü iptal ettirmek gibi bir durum yokmuş 1 haftadır araştırıyorum zaman buldukça elektrikçileri dolaşıyorum işin en ilginci ise servisin araçta km sensörüne bağlı işleyen benzin ibresinin olduğunu bilmemesi, en fazla Fransız araçlarda görülen bir durum olduğunu bir çok usta bana söyledi Peugeot , citröen,  Renault bunlarda daha sık görülüyormuş arabamda 100 tl lik den fazla benzin var ama ibre tam dibe vuruyor, km sensörü devre dışı kalmıyormuş ama benim tahminim yol bilgisayarını iptal edersek bu durum normala döner gibi nasıl iptal olacak onu bilende yok, servise ne sorsam anlamıyor hepsi mekanikçiymiş adam gibi elektrikden anlayan yok çok huzurum kaçtı arabada arıza yok ama araba gerizekalı  davranıyor benzin yaktığını zannediyor ne saçma bunun yazılımını yapan mühendisler lpg yi hesap etmemişlermi

Çevrimdışı izmir42

• FO-Süper üye
  • *
    • Puan +313/-5
Yanıtla #5 : 09 Eylül 2014, 20:54
Ee Ne Olacak Şimdi ?

Çevrimdışı er1988ay

• Tanışma Üyeliği
  • *
    • Puan +3/-0
  • Forum Otomobil
Yanıtla #6 : 09 Eylül 2014, 20:59
Ee Ne Olacak Şimdi ?

bende anlayamadım alış diyor ustalar, en azından benzin ışığı sönse göze batmaz  :) oda sönmezmiş

Çevrimdışı Hamit

• FO-Süper üye
  • *
    • Puan +210/-0
  • Forum Otomobil
  • Marka: Ford
  • Model: Focus
  • Model Yılı: 2008
  • Yakıt Tipi: Benzin+LPG
Yanıtla #7 : 09 Eylül 2014, 22:00
Çok normal bir durum.

Çevrimdışı er1988ay

• Tanışma Üyeliği
  • *
    • Puan +3/-0
  • Forum Otomobil
Yanıtla #8 : 09 Eylül 2014, 22:38
Çok normal bir durum.
:) evet hocam normalmiş ustalarda öyle söylüyor ama ben buna fabrika hatası mühendislik eksikliği diyorum  :) hele türkiye gibi benzinin 5 tl den satıldığı ülkede bunu düşünmemek saçma

Çevrimdışı Gençadam

• FO-Usta Üye
  • *
    • Puan +99/-0
  • Forum Otomobil
  • Ad Soyad: Murat L.
  • Marka: Peugeot
  • Model: 208
  • Model Yılı: 2015
Yanıtla #9 : 09 Eylül 2014, 23:44
Dediğiniz gibi km olayı peugeotların hepsinde var çok saçma bi olay :)
2015 PEUGEOT 208

Çevrimdışı izmir42

• FO-Süper üye
  • *
    • Puan +313/-5
Yanıtla #10 : 10 Eylül 2014, 00:38
Adamı Fıtık Ederle Bu Bide Benzinin Yoksa..

Çevrimdışı Emrahpmk

• FO-Kıdemli Üye
  • *
    • Puan +40/-0
  • Forum Hyundai
  • Ad Soyad: emrah pamuk
  • Marka: kia
  • Model: sorento prestige
  • Model Yılı: 2009
Yanıtla #11 : 29 Eylül 2014, 15:43
aynı sıkıntı bende de var... benzin var ama yok diyor yetmiyor stop ediyor... ben çareyi ceyrek deponun altına düşmemekte buldum.... şu an hiç sıkıntı yok.... bende sürekli 50 lira atıyordum.... en son trabzon ankara yolunda dağ başında kaldım. sordurdum gelen cevap araç 3000 deviri geçtiğinde sıralı sistemde daha cok fransız arabalarında zengin fakir karışım adı altında bi sürü şey anlatıldı. yarım ile çeyrek arasında tutunca gül gibi oluyor...

araç 206 rolland garros...
yetmedi biraz daha büyüsün kia sorento
oyuncaklar büyüdü 1.4 tsi passat
peugeot bipper tepeeee yeni oyuncağım...
206 roland garros yeşil kurbağa ilk göz ağrım

Çevrimdışı er1988ay

• Tanışma Üyeliği
  • *
    • Puan +3/-0
  • Forum Otomobil
Yanıtla #12 : 30 Eylül 2014, 09:56
aynı sıkıntı bende de var... benzin var ama yok diyor yetmiyor stop ediyor... ben çareyi ceyrek deponun altına düşmemekte buldum.... şu an hiç sıkıntı yok.... bende sürekli 50 lira atıyordum.... en son trabzon ankara yolunda dağ başında kaldım. sordurdum gelen cevap araç 3000 deviri geçtiğinde sıralı sistemde daha cok fransız arabalarında zengin fakir karışım adı altında bi sürü şey anlatıldı. yarım ile çeyrek arasında tutunca gül gibi oluyor...

araç 206 rolland garros...
hocam benim arabamda yarım deponun üzerinde benzin varken ibre tam dibe vuruyor, ayrıca benimkisi stop etmiyor  sadece yakıt dolumu gerekiyor diye arada mesaj veriyor birde o sarı ışık sürekli yanıyor, seninki benzin varken neden stop ediyor anlayamadım  ilginç geldi

Çevrimdışı Emrahpmk

• FO-Kıdemli Üye
  • *
    • Puan +40/-0
  • Forum Hyundai
  • Ad Soyad: emrah pamuk
  • Marka: kia
  • Model: sorento prestige
  • Model Yılı: 2009
Yanıtla #13 : 30 Eylül 2014, 10:05
Nedenini bende anlamadım. Ama yarım depo tutunca sıkıntı kalmadı. Bende çok kurcalamuyorum artık çünkü her sanayiye girdim 50 100 gidiyor ☺
yetmedi biraz daha büyüsün kia sorento
oyuncaklar büyüdü 1.4 tsi passat
peugeot bipper tepeeee yeni oyuncağım...
206 roland garros yeşil kurbağa ilk göz ağrım

Çevrimdışı izmir42

• FO-Süper üye
  • *
    • Puan +313/-5
Yanıtla #14 : 30 Eylül 2014, 12:50
yukarda arkadaşlar normal demiş normal filan değil abicim bu durum yazılım hatası var yapacak birşey yok evet ama durum normal değil yıllardır lpgli araç kullanıyorum benzın ıbresıyle hıc işim olmadı sıralı sıstemlerde hepınızın bıldıgı gıbı motor sogukken benzınde calısır arac sonrası hep lpg o sogukken calısan kısımlarda benzın tuketıyoruz sadece oda bana 50 lıralık benzın 1 ay yetıyor.

Taki bu aracı alanakadar arabayı aldım yukarda emrahın bahsettıgı gıbı 4000-4500 devırı gecınce arac otomatık benzıne gecıyormus bu devırlerden assagı ındıgımde 10 sn yıne benzınde calısıp tekrar lpg ye geçiyormus zengin fakır karısım fılan bırseylşer söyledi usta dedım ıptal et bunu 7000 devırde olsa lpg de kullanıyım dedı bu sefer performansında %10 luk bı dusus  olur e olursaolur ben lpg yı ekonomi yapmak için taktım her bir depo gazda 50 lira benzin yakacaksam ne anladım ben ekonomiden bu özelliği kapattırdım şimdi önceki araçlar gibi 50 liralık benzinle ayı çıkarıyorum fakat yinede çeyrek deponun altına inmemeye çalışıyorum. Sizin durumda da yapacak tek şey minimum çeyrek depo benzın olacak ve mumkun oldukca lpg bitmeden takviye yapacaksınız o benzın ısıgınıda çok takmayın derim...
Abi geçen hafta okula giderken bişey geldi başıma aceba sende oldumu merak ettim. İlk çalışırken benzinde çalışıp gaza alıyor geçen okula giderken bi baktım daha benzinde. Çekim sağa durdurdum tekrar çalıştırdığımda aldı aceba arza göstergesimi yoksa kendini hazır hissetmemişmi. Çünkü nasıl oluyodu ilk çalıştırıyodum motor kendini toparlasın diye teyple oynayıp şarkıları ayarlıyodum o zamn içinde gaza geçmiş oluyodu hareket ediyodum.

• Yazdır
Sayfa: 1 2  Hepsi   Yukarı git
  • Forum Otomobil, Otomobil Forumu »
  • Uygulamalar ve Bilgi Paylaşımı »
  • Teknik&Mekanik Problemler ve Çözümler »
  • lpg de giden aracımın benzin ibresi düşüyor

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 

Bu sayfalarda yayınlanan yorumlar okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ve mesaj içeriklerinden
FORUM OTOMOBİL veya www.forumotomobil.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sunucu Kurulum ve Yönetimi | Dolpway Güvenlik Duvarı | Güvenlik Duvarı| Hot Spot 5651 Loglama| Sunucu Paneli Hotspot 5651 Loglama Nedir ? | Sonoff Türkiye | otomobil| otomobil forumu| Otomobil Kampanyaları| Yeni Model Otomobiller| Otomobil Sözlüğü| Otomobil Teknik Terimleri| Ayakkabıcınız| Ayakkabı| Erkek Ayakkabısı| Kadın Ayakkabısı | Opel arıza işaretleri | Opel Astra arıza lambaları ve anlamları | Fiat Doblo arıza lambaları anlamları | Renault arıza ışıkları anlamları | Ford arıza lambaları anlamları | Jetta arıza lambaları | Renault Arıza Kodları ve Anlamları | Opel arıza kodları listesi | Honda arıza ışıkları anlamları | Volkswagen arıza lambaları ve anlamları | Peugeot arıza kodları | Hakiki Deri Ayakkabı | Kadın Ayakkabı Modelleri | Miotrend | Spor Ayakkabı Modelleri | Miotrend Azerbaijan | Miotrend Germany | Miotrend Sweden | Miotrend Spain | Miotrend Luxembourg | Miotrend Belgium | Miotrend Netherlands | Miotrend France | Miotrend Austria | Miotrend Poland | Miotrend Romania | Miotrend Czech Republic
  • SMF © 2025, Simple Machines

Bu sayfa 0.099 saniyede 31 sorgu ile oluşturulmuştur

Şifreni mi unuttun ?