• Giriş Yap
  • Kayıt Ol

Menu

• Ana Sayfa
  • Yardım
Forum Otomobil
Forum Otomobil, Otomobil Forumları, Teknik Servisler
  • Forum Otomobil, Otomobil Forumu »
  • Uygulamalar ve Bilgi Paylaşımı »
  • Teknik&Mekanik Problemler ve Çözümler »
  • Motor Revizyon

Motor Revizyon

D@rk34 · 12 · 7242
« önceki sonraki »
  • Yazdır
Sayfa: 1   Aşağı git

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı D@rk34

• FO-Usta Üye
  • *
    • Puan +62/-2
  • Ad Soyad: Tansu
  • Marka: Hyundai
  • Model: Accent
  • Model Yılı: 2006
  • Yakıt Tipi: Motorin
Motor Revizyon
: 22 Aralık 2013, 00:13
Motor Revizyon edildikten sonra birdaha eski performansına kavuşmaz o arabadan hayır gelmez düzelmez gibi bilgiler dolaşıyor etrafta sizce nasıldır arkadaşlar eğer işinin ehli bu işi yaparsa kusursuz bir motora tekrardan sahip olabilir miyiz bilgi ve görüşlerinizi varsa tecrübelerinizi öğrenmek isterim arkadaşlar.
Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Üye Ol ya da Giriş Yap

Çevrimdışı FO-Admin

• Admin
  • *
    • Puan +615/-17
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
  • Ad Soyad: Önder Y.
  • Marka: Mercedes
  • Model: Klasik
  • Model Yılı: 1987
  • Yakıt Tipi: Benzin+LPG
Ynt: Motor Revizyon
Yanıtla #1 : 22 Aralık 2013, 00:22
Motorda çok ağır kusur yoksa, yani patlama çatlama ve derin çizikler gibi... İşini yapan ustada işini düzgün yaparsa... İllaki eski performansını yakalaması zor olur ama yinede imkansız değil yani. Sonuçta performans içinde revize yapılabiliyor ;)

Motor Revizyon edildikten sonra birdaha eski performansına kavuşmaz o arabadan hayır gelmez düzelmez gibi bilgiler dolaşıyor etrafta sizce nasıldır arkadaşlar eğer işinin ehli bu işi yaparsa kusursuz bir motora tekrardan sahip olabilir miyiz bilgi ve görüşlerinizi varsa tecrübelerinizi öğrenmek isterim arkadaşlar.

Çevrimdışı D@rk34

• FO-Usta Üye
  • *
    • Puan +62/-2
Yanıtla #2 : 22 Aralık 2013, 01:09
Motorda çok ağır kusur yoksa, yani patlama çatlama ve derin çizikler gibi... İşini yapan ustada işini düzgün yaparsa... İllaki eski performansını yakalaması zor olur ama yinede imkansız değil yani. Sonuçta performans içinde revize yapılabiliyor ;)

Abi peki bitmiş motora ne yapılır revize edilerek eski haline getirilebilir mi yani.Bitmiş derken bilmiyorum doğru terim mi kullandım mesela 300 400 bin km yapmış bir motordan bahsediyorum.

Çevrimdışı selim köktaş

• Yeni Üye
  • *
    • Puan +3/-0
  • Forum Otomobil
  • Ad Soyad: Selim Köktaş
  • Marka: BMW
  • Model: 5.20 iA
  • Model Yılı: 1998
Yanıtla #3 : 22 Aralık 2013, 01:34
tansu kardeş, Uğur'ıma katılıyorum bu konuda :) fakat ilaveten, kusursuz motor diye bi terim yoktur. hele hele günümüz ve türkiye araç kullanım koşullarında. bide benzinli olupta o motora LPG bulaştıysa tamam.kim ne derse desin LPG zaten performans kaybı demek başlı başına ki ASİTLİ yakıt olduğu için. :) haa motor eski haline geri döner düzgün bi işçilikle. zaten normal,, birazda hararete dayalı motor yıpranmalarının revizyon rektefiye payı (PİSTON BAŞINA İŞLEM PAYI,,,1000'de 10dur kesinlikle..) bunlar motor üretici firmaların vermiş olduğu asimetrik değerlerdir. zaten onlarda biliyorlar motor revizyona gireceğini onun için motora revizyon payı brakırlar buda demektirki,500bin ile 700bin km yapmış bi motor sıfırdan iki kere revizyon olur demektir.. dediğim gibi düzgün temiz bi işçilikle hani derler ya 10 numara olur :D
1998 Model BMW

Çevrimdışı selim köktaş

• Yeni Üye
  • *
    • Puan +3/-0
  • Forum Otomobil
  • Ad Soyad: Selim Köktaş
  • Marka: BMW
  • Model: 5.20 iA
  • Model Yılı: 1998
Yanıtla #4 : 22 Aralık 2013, 01:40
ama önce şuna dikkat et.. yanlış bi terim kullanmak istemiyorum AMA  sanayide USTA bulmak USTALIK oldu artık :-4 iyi bir USTA bulursun inşallah. :)
1998 Model BMW

Çevrimdışı D@rk34

• FO-Usta Üye
  • *
    • Puan +62/-2
Yanıtla #5 : 22 Aralık 2013, 01:42
Çok teşekkür ederim bugün bir tamirciyle konuştum da benim aracın ne kadar gittiğini motor tamirini flan sordum bana öyle birşey olursa hiç uğraşma sat gitsin dedi düzelmez dedi benimde aklıma takıldı bu konu bu durum benim aracımın motoru için yani 3 silindir crdi için nedir sizce bitik bir motor revizyon ile flan eski haline döner mi ?

Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Üye Ol ya da Giriş Yap aracılığı ile gönderildi

Çevrimdışı D@rk34

• FO-Usta Üye
  • *
    • Puan +62/-2
Yanıtla #6 : 22 Aralık 2013, 01:43

ama önce şuna dikkat et.. yanlış bi terim kullanmak istemiyorum AMA  sanayide USTA bulmak USTALIK oldu artık :-4 iyi bir USTA bulursun inşallah. :)
Yok abim çok şükür ihtiyacım yok çok şükür ben aklıma takılan karanlık soruları aydınlatmaya çalışıyorum :)

Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Üye Ol ya da Giriş Yap aracılığı ile gönderildi

Çevrimdışı northwest

• FO-Süper üye
  • *
    • Puan +36/-22
  • Marka: Opel
Yanıtla #7 : 22 Aralık 2013, 10:47
o tamirci tamirci değilmiş benim kuzenim yaptırdı sıfır motor araba on numara yakıtı çekişi performansı çok güzel oldu

Çevrimdışı D@rk34

• FO-Usta Üye
  • *
    • Puan +62/-2
Yanıtla #8 : 22 Aralık 2013, 11:53

o tamirci tamirci değilmiş benim kuzenim yaptırdı sıfır motor araba on numara yakıtı çekişi performansı çok güzel oldu
Mehmet hangi arabanın motoru yapıldı ben bizim araçlardan bahsediyorum

Çevrimdışı northwest

• FO-Süper üye
  • *
    • Puan +36/-22
Yanıtla #9 : 22 Aralık 2013, 12:17
bizimkinden zaten  2005 model

Çevrimdışı D@rk34

• FO-Usta Üye
  • *
    • Puan +62/-2
Yanıtla #10 : 22 Aralık 2013, 12:37

Hee oda 3 silindir dizel yani ne kadara maloldu bi motor kardeşim bilgin var mı? Birde nerde yaptırmış?

Çevrimdışı northwest

• FO-Süper üye
  • *
    • Puan +36/-22
Yanıtla #11 : 07 Ağustos 2014, 13:03

Hee oda 3 silindir dizel yani ne kadara maloldu bi motor kardeşim bilgin var mı? Birde nerde yaptırmış?

4 milyar olması lazım abi tüm parçalar orjinal krank piston kollar (blokta değiştidiye biliyorum) ramide bayraktar diye bi serviste yaptırmış

• Yazdır
Sayfa: 1   Yukarı git
  • Forum Otomobil, Otomobil Forumu »
  • Uygulamalar ve Bilgi Paylaşımı »
  • Teknik&Mekanik Problemler ve Çözümler »
  • Motor Revizyon

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 

Bu sayfalarda yayınlanan yorumlar okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ve mesaj içeriklerinden
FORUM OTOMOBİL veya www.forumotomobil.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sunucu Kurulum ve Yönetimi | Dolpway Güvenlik Duvarı | Güvenlik Duvarı| Hot Spot 5651 Loglama| Sunucu Paneli Hotspot 5651 Loglama Nedir ? | Sonoff Türkiye | otomobil| otomobil forumu| Otomobil Kampanyaları| Yeni Model Otomobiller| Otomobil Sözlüğü| Otomobil Teknik Terimleri| Ayakkabıcınız| Ayakkabı| Erkek Ayakkabısı| Kadın Ayakkabısı | Opel arıza işaretleri | Opel Astra arıza lambaları ve anlamları | Fiat Doblo arıza lambaları anlamları | Renault arıza ışıkları anlamları | Ford arıza lambaları anlamları | Jetta arıza lambaları | Renault Arıza Kodları ve Anlamları | Opel arıza kodları listesi | Honda arıza ışıkları anlamları | Volkswagen arıza lambaları ve anlamları | Peugeot arıza kodları | Hakiki Deri Ayakkabı | Kadın Ayakkabı Modelleri | Miotrend | Spor Ayakkabı Modelleri | Miotrend Azerbaijan | Miotrend Germany | Miotrend Sweden | Miotrend Spain | Miotrend Luxembourg | Miotrend Belgium | Miotrend Netherlands | Miotrend France | Miotrend Austria | Miotrend Poland | Miotrend Romania | Miotrend Czech Republic
  • SMF © 2025, Simple Machines

Bu sayfa 0.193 saniyede 33 sorgu ile oluşturulmuştur

Şifreni mi unuttun ?