• Giriş Yap
  • Kayıt Ol

Menu

• Ana Sayfa
  • Yardım
Forum Otomobil
Forum Otomobil, Otomobil Forumları, Teknik Servisler
  • Forum Otomobil, Otomobil Forumu »
  • Uygulamalar ve Bilgi Paylaşımı »
  • Teknik&Mekanik Problemler ve Çözümler »
  • Admire 1.3 Oksijen sensörü

Admire 1.3 Oksijen sensörü

alis_09 · 10 · 9399
« önceki sonraki »
  • Yazdır
Sayfa: 1   Aşağı git

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı alis_09

• FO-Usta Üye
  • *
    • Puan +134/-2
  • Ad Soyad: Alican Gürcan
  • Marka: Admire 1.3 MPI
  • Model: Accent
  • Model Yılı: 2005
  • Yakıt Tipi: Benzin+LPG
Admire 1.3 Oksijen sensörü
: 16 Aralık 2013, 11:37
Evet arkadaşlar bundan 1 ay önce denizliye giderken, varmama 15 km kala araç çekişten düştü neyse çektik sağa ben balata sıyırdı sandım, ama kaputu açınca nar gibi kızarmış bir katalitik gördüm, neyse çektik sağa soğumasını bekledik. Soğudu sıkıntısız devam ettik. Sökeye geldiğimizde egzozcuya gittik katalitik bitmiş, içini boşalttılar. Bende bu hafta sonu aydında tanıdık bir egzozcum vardı oraya gittim elinde bizim araca uygun 4-1 HEADERS varmış :o :o :o hemen takalım dedim 170TL işçilği içinde hemde. Neyse söktürdüm orj headersı, 4-1 denedik cuk oturdu. sonra asıl işte sorun şimdi başlıyor. Üzerinde oksijen sensorü diye a nelet benim bütün hayalerimi yıktı. En başta demişti ya NAR gibi kızarmıştı o zaman bu sensöz oraya kaynamış ve çekmiyi gitmediğin ne tornacı kaldı kimse çıkaramadı. Yenisini sordum 200TL dedi HEADERS 170 - Sensör 200 olunca bıraktım artık. Şimdi gelelim konuya bana 2.el çıkma sensör lazım arkadaşlar bu konuda yardımlarınızı bekliyorum  :yandan: :yandan: :yandan: :yandan: :yandan:
>>>>> Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur! <<<<<

Çevrimdışı alis_09

• FO-Usta Üye
  • *
    • Puan +134/-2
Ynt: Admire 1.3 Oksijen sensörü
Yanıtla #1 : 16 Aralık 2013, 11:45
Çok teşekkürler adem abi ben arıyorum şimdi hepsii

Çevrimdışı alis_09

• FO-Usta Üye
  • *
    • Puan +134/-2
Yanıtla #2 : 16 Aralık 2013, 11:50
Bi zaferde varmış. 100 TL Diyo yıl başından sonra almayılım onu :)

Çevrimdışı FO-Admin

• Admin
  • *
    • Puan +615/-17
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
  • Ad Soyad: Önder Y.
  • Marka: Mercedes
  • Model: Klasik
  • Model Yılı: 1987
Yanıtla #3 : 16 Aralık 2013, 12:01
1. Oksijen sensörü kritik bir parça. Çıkmasını almanı kesinlikle önermem. Yan sanayi sıfırını al daha iyi. 130 TL -160 TL arası fiyatı var.
2. Headers performans için iyi olmuştur. Ona sözüm yok.
3. Aracını periyodik muayeneye götürdüğünde o headers ağır kusur olarak karşına çıkacak. Muayeneden geçemezsin.
4. Katalitik konvertör (katalizör) araç muayenesi yapılırken kontrol edilir. Yoksa eğer muayeneden geçemezsin ağır kusur.
5. Katalizörün olmaması demek, egzost emisyonunun yüksek çıkması anlamına gelir ki, egzost muayenesindede sıkıntı yaşarsın.

Kısacası, yaptığın işlem yanlış. En kısa sürede headers'ı iptal edip, yeni katalizör alman gerekiyor. Eğer eski katalizör haznesi hala duruyorsa, İstanbul'da bir tamir atölyesi, içi boş katalizör haznesine yenisini koyup kaynatıyor ve sana geri gönderiyor. sahibinden sitesinde ilanları var. Eğer sıfır katalizör almaya kalkışırsan yetkili servis fiyatları çok yüksek. Parçacıdan alırsan daha hesaplı olur. Bu işlemi taa en başından sorsaydın iyidi. Durduk yere headers parası ödemezdin.

Geçmiş olsun.

Çevrimdışı alis_09

• FO-Usta Üye
  • *
    • Puan +134/-2
Yanıtla #4 : 16 Aralık 2013, 12:04
Onu siz orada iyice araştırırsınız abi yoğunmuş hemen sordum var dedi kapattı :) abi bu ay almayın yılbaşından sonra alalm onu.
Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Üye Ol ya da Giriş Yap
1. Oksijen sensörü kritik bir parça. Çıkmasını almanı kesinlikle önermem. Yan sanayi sıfırını al daha iyi. 130 TL -160 TL arası fiyatı var.
2. Headers performans için iyi olmuştur. Ona sözüm yok.
3. Aracını periyodik muayeneye götürdüğünde o headers ağır kusur olarak karşına çıkacak. Muayeneden geçemezsin.
4. Katalitik konvertör (katalizör) araç muayenesi yapılırken kontrol edilir. Yoksa eğer muayeneden geçemezsin ağır kusur.
5. Katalizörün olmaması demek, egzost emisyonunun yüksek çıkması anlamına gelir ki, egzost muayenesindede sıkıntı yaşarsın.

Kısacası, yaptığın işlem yanlış. En kısa sürede headers'ı iptal edip, yeni katalizör alman gerekiyor. Eğer eski katalizör haznesi hala duruyorsa, İstanbul'da bir tamir atölyesi, içi boş katalizör haznesine yenisini koyup kaynatıyor ve sana geri gönderiyor. sahibinden sitesinde ilanları var. Eğer sıfır katalizör almaya kalkışırsan yetkili servis fiyatları çok yüksek. Parçacıdan alırsan daha hesaplı olur. Bu işlemi taa en başından sorsaydın iyidi. Durduk yere headers parası ödemezdin.

Geçmiş olsun.

Abi bizim burda sadece egzoz değerlerine bakıyorlar onlar normalse sıkıntı yaratmıyorlar, bir kaç arkadaşım öyle geçti, buradaki egzoz muayenesi yapanlarda bakmıyo yazıyo geçiyo hemen, tek sorun şimdi 1. dediğin acaba sorun çıkarmı

Çevrimdışı FO-Admin

• Admin
  • *
    • Puan +615/-17
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
Yanıtla #5 : 16 Aralık 2013, 12:17
Muayeneden geçer diyorsan birşey diyemem. Ama fabrikasyon olarak katalizörlü senin araban. Sorarlar kesin.

Yan sanayi oksijen sensörünü önermem! Karar senin. Kısa sürede arıza yapması yüksek ihtimal! Bence yan sanayi sıfırını al daha iyi.

Çevrimdışı alis_09

• FO-Usta Üye
  • *
    • Puan +134/-2
Yanıtla #6 : 16 Aralık 2013, 12:39
Yan sanayi satan siteler var mı internette bulamıyom hep 150- 230 arası var bunlar orjinaldir sanırım

Çevrimdışı FO-Admin

• Admin
  • *
    • Puan +615/-17
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
Yanıtla #7 : 16 Aralık 2013, 12:58
Bilgilendirme iste Alican. E-mail gönder. Varsa telefon edip sor. Hangisi orijinal hangisi yan sanayi öğren. Bana sorarsan 150 TL olan yan sanayidir. Orijinali BOSCH marka.

Yan sanayi satan siteler var mı internette bulamıyom hep 150- 230 arası var bunlar orjinaldir sanırım

Çevrimdışı alis_09

• FO-Usta Üye
  • *
    • Puan +134/-2
Yanıtla #8 : 16 Aralık 2013, 13:09
Bilgilendirme iste Alican. E-mail gönder. Varsa telefon edip sor. Hangisi orijinal hangisi yan sanayi öğren. Bana sorarsan 150 TL olan yan sanayidir. Orijinali BOSCH marka.

Tamam şu ay bi geçsin arayayım bari

Çevrimdışı FO-Admin

• Admin
  • *
    • Puan +615/-17
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
Yanıtla #9 : 16 Aralık 2013, 13:42
Eskisinin soketinin fotoğrafını çek yolla adamlara Alican. Soketlerde sıkıntı çıkıyor genellikle. Gerisi uygun oluyor

• Yazdır
Sayfa: 1   Yukarı git
  • Forum Otomobil, Otomobil Forumu »
  • Uygulamalar ve Bilgi Paylaşımı »
  • Teknik&Mekanik Problemler ve Çözümler »
  • Admire 1.3 Oksijen sensörü

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 

Bu sayfalarda yayınlanan yorumlar okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ve mesaj içeriklerinden
FORUM OTOMOBİL veya www.forumotomobil.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sunucu Kurulum ve Yönetimi | Dolpway Güvenlik Duvarı | Güvenlik Duvarı| Hot Spot 5651 Loglama| Sunucu Paneli Hotspot 5651 Loglama Nedir ? | Sonoff Türkiye | otomobil| otomobil forumu| Otomobil Kampanyaları| Yeni Model Otomobiller| Otomobil Sözlüğü| Otomobil Teknik Terimleri| Ayakkabıcınız| Ayakkabı| Erkek Ayakkabısı| Kadın Ayakkabısı | Opel arıza işaretleri | Opel Astra arıza lambaları ve anlamları | Fiat Doblo arıza lambaları anlamları | Renault arıza ışıkları anlamları | Ford arıza lambaları anlamları | Jetta arıza lambaları | Renault Arıza Kodları ve Anlamları | Opel arıza kodları listesi | Honda arıza ışıkları anlamları | Volkswagen arıza lambaları ve anlamları | Peugeot arıza kodları | Hakiki Deri Ayakkabı | Kadın Ayakkabı Modelleri | Miotrend | Spor Ayakkabı Modelleri | Miotrend Azerbaijan | Miotrend Germany | Miotrend Sweden | Miotrend Spain | Miotrend Luxembourg | Miotrend Belgium | Miotrend Netherlands | Miotrend France | Miotrend Austria | Miotrend Poland | Miotrend Romania | Miotrend Czech Republic
  • SMF © 2025, Simple Machines

Bu sayfa 0.206 saniyede 33 sorgu ile oluşturulmuştur

Şifreni mi unuttun ?