Hayırlı olsun biz motorluları farkediyoruz ama motorlular bizi farketmiyor. Trafikte aniden sağımdan geçince Aklım çıkıyor inip dövesim geliyor.
Motoru gözükür, aslında duyulur yapan tek şey o eksoz dan cıkan ses oda olmasa kaza sayısı cok daha fazla artacak ne sağa dönüşlerde ne de sola cıkıslarda dikiz aynasına bakmıyoruz bize 200 metre uzak göüken bir motorun yanımızdan gecmesi 1-2- saniye sürebiliyor o yüzden şiddetle savunduğum bir ey var
Tüm ehliyet alanlara araba ve motor ehliyeti birlikte verilmeli Araç kullanan ama hayatında motora hiç binmemiş insanlarda motor üzerinde hayatta kalma çabasını anlayabilmeli.
Bugün başımdan geçen bir olay şehir içinde 30 km hızla giderken bir anda beyaz şahin belirdi yanımda abart eksoz takmıs dip gaz çekip duruyor yanımda Amacı ney anladım 20 TL LPG koydum bak bende ses çıkartıyorum diyerek dikkat çekebilmek. Biz bu tip kişilerle trafikte inatlaşmıyoruz ama değil şahin ferrari olsa bizim peşimizden gelemez bunun da farkındayız. Nasıl ki Otomobil sürücülerinden bu tip kendini bilmezler çıkıyorsa malesef motorsikletlerde de aynı insanlar dan mevcut. Şahsım adına Mahalle ve insanlar içinde mümkün olduğu kadar eksozu sessiz kullanmaya çalışıyorum. Ama bazen bir otomobil sürücüsünün hatasına kızıp gazı diplediğimizde oluyor oda olmasa hiç farketmeyecekler bizi. Sonuç olarak karşılıklı anlayış olmadıkça sonu kötü durumlar ortaya çıkıyor.
Önce insanın insana saygısı olmalı yollar hep benim dememeliyiz toplum olarak bu bilince kavuşursak o zaman eminim ki ne siz motor sesinden korkacaksınız nede biz önümüze bir araba ansızın çıkacakmı diye korkacağız.