s.a. cümleten
bir haftadan fazladır sanırım giremiyordum foruma, yoğunluk

bu yazıları okuyunca benim başıma geleni paylaşmak istedim.
araç mazda lantis 98 model f 323 serisi (bilenler için)
1800cc ancak ilginç olan benim araç 135 değil 175 hp güçteydi orjinal

( çok sonradan öğrendim )
yıl 2008 arıza : araç durduk yere hararet yapıyor,sonra kendi kendine düzeliyor,rölantide devir yerinde durmuyor, yüksek süratte boşa atınca stop ediyor motor. bazen lpg ye araç geçmiyor... kısaca araç kafasını yaşıyor ama neyin kafasını çözemedim

yapılanlar (antep-diyarbakır): akışmetre değişti, boğaz kelebeği değişti, lpg beyni değişti, sitribitör komple değişti, devir daim değişti,filtreler bilmemneler değişti, bujiler,kabloları, bobinler değişti. daha da aklıma gelmeyenler.... (servisler,özel servisler,sanayi ustaları,ankaradaki meb servisi direktifleri görüşmeler vs...)
sonuç : koca bir sıfır "0"... arıza hep baki kaldı...
masraf inanın hatırlamıyorum. aracı sevdiğim için satmayı hiç düşünmedim ama yarı araç parası verdim.( o zaman için)
derken canıma tak etti ve diyarbakır alman hastahanesi önündeki(şimdi kapandı) taksi durağında bi taksiciye yanaştım. durumu anlattım. bana bi ustaya git dedi gittim. adam baktı... abi dedi mazdadaki elektrik sistemi diğer arabalara benzemez. ama sana garanti veriyorum bu iş sensörlerden kaynaklanıyor. iyi dedim kime baktıracağız.. dedi eski mazda servisinden kavgayla ayrılan bi usta var ismi mahmut ona git dedi. iyi de niye kavga ile ayrıldı dedim( şuanda unat mazda var d.bakırda,tam 1000 kağıtçılar,üç az gelir) serviste bikaç usulsüzlük görünce olmuş dedi. neyse ii dedim gittim adamın yanına..
selam kelam anlattım durumu. bindi arabaya gitti gezdi bi...
önce kağıda yazdığı bujilerden almamı söyledi. tamam dedim aldım getirdim. sonra arabanın motorunun üstüne çıkıp yattı. ıkına ıkına bi kablo çıkardı. sprey sıktı temizledi taktı ve sonuç? araba harika çalışıyor. sadece bir sprey...
borcum dedim güldü,seni yolmuşlar zaten borcun felan yok dedi ve bide çay söyledi...
ogün bugündür ustam kendisidir. 2 aydır yok piyasada gerçi ama gelecek:)
romanı yazdım koydum buraya okuyanlar sıkılabilir. özeti : usta o kadar önemli ki... size tarif edemem asla!!! iyi bir usta olmadan veya kanaat etmeden kesinlikle ama kesinlikle aracınıza el sürdürmeyin!!!!
diyarbakırda olanlar için mahmut usta başaran otomotiv diyarbakır seyrantepe sanayisinde çalışıyor. mülk sahibi.
sağlam ustası olmayanlara allah yardım etsin...