Geçen hafta Ankara Honda Efe'ye gittim. 10 bin km bakımı için paket yapmışlar 350 TL, kampanya'dan faydalanayım dedim. Sorunumu da servisin formeni olan beyefendiye şikayetimi anlattım (top sakallı ve saçları biraz dökük) ancak kendisi beni hiç sallamayarak motora baktı ve "motorun orjinalliği kalmamış ki, LPG takılmış olur normaldir" dedi. Şok oldum. Bir an için normal bir tamirciye gittim sandım. Bu sefer de başka ufak bir sorun olduğunu düşündüğüm sorumu sordum. " Sis farını açınca arabanın rolantide devrinde ufak artışlar/azalışlar (horlama gibi) olduğunu söyledim. Yine yüzüme bakmadan " Abi araçta değişiklik yapılmış orjinal değil ki olur öyle, normal bunlar" diye cümle kurunca tepem attı. Sanırsın araba 150-200 e gelmiş yorulmuş/modifiye edilmiş... Sadece 42 bin de LPG takıldı ve şu anda 56 bin de.
Neyse; içerdeki formen lakaplı ulu insanı mekanik servis danışmanına bir nevi şikayet ettim. Koca servise geliyorsunuz, saçma sapan tripler ile karşılaşıyorsunuz. Servis danışmanı tekrar içeri gitti ve ordaki çıraklara asıl sorunumdan bahsetti sanırım ki test sürüşüne çıktılar. Döndüklerinde yine çok komik ama sorunun Amortisör kulelerinde olduğunu ve yağladıklarını, sorunun da çözüldüğünü söylediler. Gram inanmadım. Ödememi yaptım çıktım o sinirle.
Normal tamircilere güvenemeyip yetkili servislere gelirken bunları yaşamam artık kime güveneceğim konusunda sıkıntılar yaşamama neden olmaya başladı. Alakam olmamakla birlikte keşke motor ustası olsam dedim kaç kere bu süreçte. Honda EFE deki o vatandaşı da davranışından ötürü her yerde de ifşa edeceğim. Umarım okur da ders alır biraz.