• Giriş Yap
  • Kayıt Ol

Menu

• Ana Sayfa
  • Yardım
Forum Otomobil
Forum Otomobil, Otomobil Forumları, Teknik Servisler
  • Forum Otomobil, Otomobil Forumu »
  • Uygulamalar ve Bilgi Paylaşımı »
  • Teknik&Mekanik Problemler ve Çözümler »
  • 2500- 3000 Devir arasında motor titremesi sorunu

2500- 3000 Devir arasında motor titremesi sorunu

ervuctayko · 37 · 27062
« önceki sonraki »
  • Yazdır
Sayfa: 1 2 3   Aşağı git

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı cavit63

• Yeni Üye
  • *
    • Puan +0/-0
  • Forum Otomobil
Ynt: 2500- 3000 Devir arasında motor titremesi sorunu
Yanıtla #15 : 25 Ekim 2014, 23:56
Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilmektedir. Üye Ol ya da Giriş Yap
Geri bildirim için teşekkürler. Ben çözüm bulamazsam senin çözümü de araştırırım.
Rica ederim titreme anında gazı kestiğinizde arabadaki titremede kesiliyorsa bendeki problem var demektir.Bendeki problem arabada komple titreme oluyordu.

XPERİA Z GÖNDERDİ

Çevrimdışı ervuctayko

• Yeni Üye
  • *
    • Puan +0/-0
  • Forum Otomobil
  • Ad Soyad: Mustafa
  • Marka: Honda
  • Model: Civic
  • Model Yılı: 2007
  • Yakıt Tipi: Benzin+LPG
Yanıtla #16 : 26 Ekim 2014, 14:20
Geri bildirim için teşekkürler. Ben çözüm bulamazsam senin çözümü de araştırırım.
Rica ederim titreme anında gazı kestiğinizde arabadaki titremede kesiliyorsa bendeki problem var demektir.Bendeki problem arabada komple titreme oluyordu.

XPERİA Z GÖNDERDİ

benim sıkıntı daha farklı. Sadece pedalda net bir şekilde hissediyorum. Arabada titreme olmuyor. Pedalın titreme sorunları ile ilgili araştırmalarım devam ediyor.

Çevrimdışı oguzhantsci

• FO-Kıdemli Üye
  • *
    • Puan +87/-0
  • ForumOtomobil Ailesi Üyesi
  • Ad Soyad: oğuzhan taşcı
Yanıtla #17 : 05 Aralık 2014, 20:51
Triger seti olabilir mi

Nokia 3310 using Tapatalk
2005 Honda Civic,2012 Honda Civic,2013 Vw Golf,2007 Honda Civic,2012 Audi A3 , 2015 Vw Golf,2009 Bmw 320i,2005 Land Rover,2009 Honda Civic,2012 Mercedes c180

Çevrimdışı oguzhantsci

• FO-Kıdemli Üye
  • *
    • Puan +87/-0
  • ForumOtomobil Ailesi Üyesi
  • Ad Soyad: oğuzhan taşcı
Yanıtla #18 : 05 Aralık 2014, 21:01

Triger seti olabilir mi

Triger kayışı ses yapar ama titreşim yapmaz diye biliyorum.

Doğrudur tahminde bulundum sadece :)

2005 Honda Civic,2012 Honda Civic,2013 Vw Golf,2007 Honda Civic,2012 Audi A3 , 2015 Vw Golf,2009 Bmw 320i,2005 Land Rover,2009 Honda Civic,2012 Mercedes c180

Çevrimdışı ervuctayko

• Yeni Üye
  • *
    • Puan +0/-0
  • Forum Otomobil
Yanıtla #19 : 15 Mart 2015, 15:52
Geçenlerde Şaşmaz'da bir tamirciye gittim. Bilgisayarda baktı acaba motor ile alakalı bir durum var mı diye. Ama motorda da sorun olmayınca sorunun motor kulağında olabileceğini söyledi. Daha önce motor kulağının değiştirilerek denendiğini ancak sonuç vermediğini söyledim.Usta, muhtemelen daha önce yan sanayi motor kulağı takarak denediklerini orijinal kulak ile tekrar denenmesi gerektiğini söyledi.

Bir kaç gün sonra orjinal kulağı takıp denedik. Titreşim gerçekten de bitti. Tam emin olamadım ama kulak değiştikten sonra titreşim alamadım. Nihayet, sorunun motor kulağında olduğu tespit edildi. Ancak motor kulağı için 550 TL gibi bir fiyat duyunca şimdilik titreşimle yaşamaya karar verdim :)

Çevrimdışı Hamit

• FO-Süper üye
  • *
    • Puan +210/-0
  • Forum Otomobil
  • Marka: Ford
  • Model: Focus
  • Model Yılı: 2008
Yanıtla #20 : 15 Mart 2015, 19:07
araç rolantide titriyormu.

Çevrimdışı ervuctayko

• Yeni Üye
  • *
    • Puan +0/-0
  • Forum Otomobil
Yanıtla #21 : 18 Mart 2015, 23:24
Yok hocam rolantide titreme yok.

Çevrimdışı FO-Admin

• Admin
  • *
    • Puan +615/-17
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
  • Ad Soyad: Önder Y.
  • Marka: Mercedes
  • Model: Klasik
  • Model Yılı: 1987
Yanıtla #22 : 19 Mart 2015, 08:18
:)
Geçenlerde Şaşmaz'da bir tamirciye gittim. Bilgisayarda baktı acaba motor ile alakalı bir durum var mı diye. Ama motorda da sorun olmayınca sorunun motor kulağında olabileceğini söyledi. Daha önce motor kulağının değiştirilerek denendiğini ancak sonuç vermediğini söyledim.Usta, muhtemelen daha önce yan sanayi motor kulağı takarak denediklerini orijinal kulak ile tekrar denenmesi gerektiğini söyledi.

Bir kaç gün sonra orjinal kulağı takıp denedik. Titreşim gerçekten de bitti. Tam emin olamadım ama kulak değiştikten sonra titreşim alamadım. Nihayet, sorunun motor kulağında olduğu tespit edildi. Ancak motor kulağı için 550 TL gibi bir fiyat duyunca şimdilik titreşimle yaşamaya karar verdim :)

Asus Zenfone5 ile Tapatalk kullanarak gönderildi.

Çevrimdışı izmir42

• FO-Süper üye
  • *
    • Puan +313/-5
  • Ad Soyad: Hüseyin KUZUCU
  • Marka: Opel
  • Model: Astra J 1.3 SPORT
  • Model Yılı: 2013
  • Yakıt Tipi: Motorin
Yanıtla #23 : 19 Mart 2015, 11:07
Bnimde 2000 ve üstnde hagif oluyor sonra kesiliyor aceba y
Turbodanmı dedim. 1.2. Vitslerde sorn yok

Sahibinden daha akıllı Zenfone5 ile gönderdi.

Otomobil Terimleri Sözlüğü
https://www.otomobilsozlugu.com

Çevrimdışı ervuctayko

• Yeni Üye
  • *
    • Puan +0/-0
  • Forum Otomobil
Yanıtla #24 : 17 Mayıs 2015, 16:55
Geçen hafta Ankara Honda Efe'ye gittim. 10 bin km bakımı için paket yapmışlar 350 TL, kampanya'dan faydalanayım dedim. Sorunumu da servisin formeni olan beyefendiye şikayetimi anlattım (top sakallı ve saçları biraz dökük) ancak kendisi beni hiç sallamayarak motora baktı ve "motorun orjinalliği kalmamış ki, LPG takılmış olur normaldir" dedi. Şok oldum. Bir an için normal bir tamirciye gittim sandım. Bu sefer de başka ufak bir sorun olduğunu düşündüğüm sorumu sordum. " Sis farını açınca arabanın rolantide devrinde ufak artışlar/azalışlar (horlama gibi) olduğunu söyledim. Yine yüzüme bakmadan " Abi araçta değişiklik yapılmış orjinal değil ki olur öyle, normal bunlar" diye cümle kurunca tepem attı. Sanırsın araba 150-200 e gelmiş yorulmuş/modifiye edilmiş... Sadece 42 bin de LPG takıldı ve şu anda 56 bin de.

Neyse; içerdeki formen lakaplı ulu insanı mekanik servis danışmanına bir nevi şikayet ettim. Koca servise geliyorsunuz, saçma sapan tripler ile karşılaşıyorsunuz. Servis danışmanı tekrar içeri gitti ve ordaki çıraklara asıl sorunumdan bahsetti sanırım ki test sürüşüne çıktılar. Döndüklerinde yine çok komik ama sorunun Amortisör kulelerinde olduğunu ve yağladıklarını, sorunun da çözüldüğünü söylediler. Gram inanmadım. Ödememi yaptım çıktım o sinirle.

Normal tamircilere güvenemeyip yetkili servislere gelirken bunları yaşamam artık kime güveneceğim konusunda sıkıntılar yaşamama neden olmaya başladı. Alakam olmamakla birlikte keşke motor ustası olsam dedim kaç kere bu süreçte. Honda EFE deki o vatandaşı da davranışından ötürü her yerde de ifşa edeceğim. Umarım okur da ders alır biraz.

Çevrimdışı Emrahpmk

• FO-Kıdemli Üye
  • *
    • Puan +40/-0
  • Forum Hyundai
  • Ad Soyad: emrah pamuk
  • Marka: kia
  • Model: sorento prestige
  • Model Yılı: 2009
Yanıtla #25 : 18 Mayıs 2015, 07:06
Artık gerçekten işi ahlakıyla yapan hakkıyla para kazanan usta kalmadı. Ben aracımı aldım tavsiye uzerine bir Usta ya gittim. Adam benden parça dahil 2000 tl para aldı ama sorunum 1 sene geçti gene çözülmedi. Halen uğraşıyorum. Maalesef usta kısmında ankara  da eli düzgün usta kalmadı. Geriye bi tek forumdaki tavsiye usta kaldı ondan ümidim var. Yakın zamanda ona gideceğim.
yetmedi biraz daha büyüsün kia sorento
oyuncaklar büyüdü 1.4 tsi passat
peugeot bipper tepeeee yeni oyuncağım...
206 roland garros yeşil kurbağa ilk göz ağrım

Çevrimdışı sefacan

• Yeni Üye
  • *
    • Puan +0/-0
  • Forum Otomobil
    • Mazot filtresi kaç binde değişir
  • Ad Soyad: sefa guler
Yanıtla #26 : 18 Mayıs 2015, 15:50
Rot ayarındanda olur.

Çevrimdışı FO-Admin

• Admin
  • *
    • Puan +615/-17
  • ForumOtomobil
    • ForumOtomobil
  • Ad Soyad: Önder Y.
  • Marka: Mercedes
  • Model: Klasik
  • Model Yılı: 1987
Yanıtla #27 : 20 Mayıs 2015, 14:38
Davranış biçimi anlattıklarınıza istinaden çok iğrenç. Ne yani arabaya LPG taktıramaz mıyım? Öyle saçmalık mı olur? O zaman kusura bakmasın ama o şahıs ben formenim demesin. Sanayideki usta bile sorunu araştırıyor elinden geldiğince. Dediğin gibi yetkili servis bunu yaparsa, sanayinin arka sokaklarındaki usta ne yapmaz? Kardeş, forumda arattır, Mini Oto klinik ve Altan Honda özel servisleri var. Git bir onlara göster, bizim forumu bilirler. Bakalım onlar ne diyecekler.

Geçen hafta Ankara Honda Efe'ye gittim. 10 bin km bakımı için paket yapmışlar 350 TL, kampanya'dan faydalanayım dedim. Sorunumu da servisin formeni olan beyefendiye şikayetimi anlattım (top sakallı ve saçları biraz dökük) ancak kendisi beni hiç sallamayarak motora baktı ve "motorun orjinalliği kalmamış ki, LPG takılmış olur normaldir" dedi. Şok oldum. Bir an için normal bir tamirciye gittim sandım. Bu sefer de başka ufak bir sorun olduğunu düşündüğüm sorumu sordum. " Sis farını açınca arabanın rolantide devrinde ufak artışlar/azalışlar (horlama gibi) olduğunu söyledim. Yine yüzüme bakmadan " Abi araçta değişiklik yapılmış orjinal değil ki olur öyle, normal bunlar" diye cümle kurunca tepem attı. Sanırsın araba 150-200 e gelmiş yorulmuş/modifiye edilmiş... Sadece 42 bin de LPG takıldı ve şu anda 56 bin de.

Neyse; içerdeki formen lakaplı ulu insanı mekanik servis danışmanına bir nevi şikayet ettim. Koca servise geliyorsunuz, saçma sapan tripler ile karşılaşıyorsunuz. Servis danışmanı tekrar içeri gitti ve ordaki çıraklara asıl sorunumdan bahsetti sanırım ki test sürüşüne çıktılar. Döndüklerinde yine çok komik ama sorunun Amortisör kulelerinde olduğunu ve yağladıklarını, sorunun da çözüldüğünü söylediler. Gram inanmadım. Ödememi yaptım çıktım o sinirle.

Normal tamircilere güvenemeyip yetkili servislere gelirken bunları yaşamam artık kime güveneceğim konusunda sıkıntılar yaşamama neden olmaya başladı. Alakam olmamakla birlikte keşke motor ustası olsam dedim kaç kere bu süreçte. Honda EFE deki o vatandaşı da davranışından ötürü her yerde de ifşa edeceğim. Umarım okur da ders alır biraz.

Çevrimdışı Emrahpmk

• FO-Kıdemli Üye
  • *
    • Puan +40/-0
  • Forum Hyundai
  • Ad Soyad: emrah pamuk
  • Marka: kia
  • Model: sorento prestige
  • Model Yılı: 2009
Yanıtla #28 : 20 Mayıs 2015, 14:56
Uğur abiye katılıyorum forumdaki ustalarımız en azından sana adam gibi hoşgeldin bi bakalım nesi var derler...
yetmedi biraz daha büyüsün kia sorento
oyuncaklar büyüdü 1.4 tsi passat
peugeot bipper tepeeee yeni oyuncağım...
206 roland garros yeşil kurbağa ilk göz ağrım

Çevrimdışı yunus123

• Yeni Üye
  • *
    • Puan +0/-0
  • Forum Otomobil
  • Ad Soyad: yunus emre
  • Marka: honda
  • Model: cıvıc
  • Model Yılı: 2008
  • Yakıt Tipi: Benzin
Yanıtla #29 : 14 Haziran 2015, 00:20
slm arkadas, aynı sorun bende de var arac 126 bınde otomatık vıtes lpg hıc takılmadı. arac kalkarken ve 3. vıtese gecıslerde 1500-2000 arasındayken devir, motor titretme yapıyor. ama gaza bıraz basınca anında kesıyor servıs falan baktı şanzıman yagı degısmelı dedı degıstırmedım daha. acaba tamamen sorun nedır sadece şanzıman yagı yapar mı ki.
saygılar

• Yazdır
Sayfa: 1 2 3   Yukarı git
  • Forum Otomobil, Otomobil Forumu »
  • Uygulamalar ve Bilgi Paylaşımı »
  • Teknik&Mekanik Problemler ve Çözümler »
  • 2500- 3000 Devir arasında motor titremesi sorunu

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 

Bu sayfalarda yayınlanan yorumlar okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ve mesaj içeriklerinden
FORUM OTOMOBİL veya www.forumotomobil.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sunucu Kurulum ve Yönetimi | Dolpway Güvenlik Duvarı | Güvenlik Duvarı| Hot Spot 5651 Loglama| Sunucu Paneli Hotspot 5651 Loglama Nedir ? | Sonoff Türkiye | otomobil| otomobil forumu| Otomobil Kampanyaları| Yeni Model Otomobiller| Otomobil Sözlüğü| Otomobil Teknik Terimleri| Ayakkabıcınız| Ayakkabı| Erkek Ayakkabısı| Kadın Ayakkabısı | Opel arıza işaretleri | Opel Astra arıza lambaları ve anlamları | Fiat Doblo arıza lambaları anlamları | Renault arıza ışıkları anlamları | Ford arıza lambaları anlamları | Jetta arıza lambaları | Renault Arıza Kodları ve Anlamları | Opel arıza kodları listesi | Honda arıza ışıkları anlamları | Volkswagen arıza lambaları ve anlamları | Peugeot arıza kodları | Hakiki Deri Ayakkabı | Kadın Ayakkabı Modelleri | Miotrend | Spor Ayakkabı Modelleri | Miotrend Azerbaijan | Miotrend Germany | Miotrend Sweden | Miotrend Spain | Miotrend Luxembourg | Miotrend Belgium | Miotrend Netherlands | Miotrend France | Miotrend Austria | Miotrend Poland | Miotrend Romania | Miotrend Czech Republic
  • SMF © 2025, Simple Machines

Bu sayfa 0.214 saniyede 34 sorgu ile oluşturulmuştur

Şifreni mi unuttun ?